Újra leülhet a kispadra a labdarúgás egyik legnagyobb szupersztárja

A nemzetközi sportsajtó hírei szerint megvan, melyik csapatnál kap legközelebb edzői állást Zinedine Zidane, akit a Tottenham Hotspur együttesével boronáltak össze.

Munkatársunktól
Forrás: Sky Italia2023. 03. 31. 16:42
ZIDANE, Zinedine
Párizs, 2022. október 17. Zinédine Zidane korábbi francia labdarúgó, edzõ érkezik az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabda átadási ünnepségére a párizsi Chatelet Színházba 2022. október 17-én. A díjat a France Football francia szaklap most rendhagyó módon a 2021-es és 2022-es év választása alapján ítélik oda. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sky Sport Italia írt róla először, hogy Zinedine Zidane a Tottenham Hotspur kispadjának egyik legfőbb várományosa. 

A Real Madriddal játékosként és edzőként is gyakorlatilag mindent megnyerő aranylabdás, világ- és Európa-bajnok szakember a spanyol szuperklubtól történt 2021-es távozása óta nem vállalt munkát sehol, de a hírek szerint most szándékában áll ezen változtatni. 

Mint ismert, a Spurs vasárnap menesztette addigi menedzserét, az olasz Antonio Contét, aki előbb kemény kritikával illette klubját, majd miután a klub elnöke, Daniel Levy egy hetet gondolkodott, a papírformának megfelelően úgy döntött, megköszöni az 53 éves olasz szakembernek az eddigi munkáját. 

Az utódja egyelőre az egyik eddigi segítője, Cristian Stellini lett.

A sajtóban felmerült Mauricio Pochettino, Julian Nagelsmann és Luis Enrique neve is, de míg a Bayern Münchentől nemrégiben menesztett Nagelsmann állítólag túl sok pénzébe kerülne a klubnak, addig Zidane jobban elérhető lenne a londoni együttes számára.

Borítókép: Zinedine Zidane korábbi francia labdarúgó, edző érkezik az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabda átadási ünnepségére a párizsi Chatelet Színházba 2022. október 17-én. (Forrás: MTI/EPA/Mohamed Badra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.