2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Itt vannak a legújabb kormányzati lépések - Orbán Viktor rádióinterjúja élőben

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

  • Itt vannak a legújabb kormányzati lépések - Orbán Viktor rádióinterjúja élőben

07:59

Vége a kormányfői interjúnak

07:58

Határvadász egységek jönnek

Orbán Viktor közölte, hogy a migrációs nyomás erősödni fog, és ezért új szervezeti erőre van szükség, A katonákat le kell vezényelni a határról, hogy részt vegyenek a hadsereg erősítésében. A rendőrség esetében pedig valahol hiányoznak, ha át kell vezényelni őket - tette hozzá. Eljött a pillanat, hogy határvadász egységeket szervezzünk a Belügyminisztérium keretében - mondta a kormányfő.3-4 ezer ember kell felvenni határvadász munkára.  

Egyre erőszakosabbak a migránsok és az embercsempészek. 

 07:55

Két migrációs nyomás érinti az országot

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország különleges helyzetben van. Van akiket a keleti, vagy éppen a déli migránsprobléma érint.Olyan hogy mindkét nyomás egyszerre sújtsa egy országot, az csak Magyarország.Példátlan, hogy ez a két teher egyszerre érvényesül - mondta a kormányfő. A migránsok és az ukrán menekültek is egy idő után Nyugatra mennek.Elvárható lenne az uniótól, hogy ezt a sajátságos helyzetet elismerje, és pénzügyileg segítse.  

Idán már 750 embercsempészt fogtak el, míg tavaly csak 400-at. A háború hatása miatt egyre többen indulhatnak meg - tette hozzá. 

07:52

Most védekezünk

A háborús inflációnak csak a béke vethet véget - mondta Orbán. Minden európai országnak az lenne az érdeke, hogy tűzszünet legyen. A békével mindenki jól járna, de egyelőre rajtunk kívül ezt a hangot senki sem üti meg - mondta a kormányfő. A miniszterelnök úgy látja, háborús helyzet van, és most védekezünk. Nem most van itt az ideje, hogy előrébb lépjünk. Ma az eredmény, ha nem csúszunk vissza - tette hozzá. Megvédjük azt amink van, és erre tudunk vállalást tenni.

 07:49

Orbán Viktor: Nem szankciókra, hanem azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra lenne szükség

Az EU nagy része hisz abban, hogy a szankciókkal eredményt lehet elérni. Ha nincs béke, akkor menetelünk a recesszió felé - mondta a kormányfő. Nem szankciókra, hanem azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra lenne szükség. 

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie. 

07:48

Megfeszített munka kell

Ha békét akarunk, akkor most kell megnövelni a katonai képességeinket, megfeszített munkára lesz a követező hónapokban - mondta Orbán Viktor. A kormányfő arról is beszélt, hogy az uniós országok nagy része hisz a szankcókban, és ezért inkább úszunk az árral. Vannak pontok, ahol nem engedünk, ilyen az energia kérdése - tette hozzá. Elveszítenénk az együttműködés lehetőségét, ha minden egyes döntés esetében szót emelnénk. 

07:44

Gyorsítani kell a haderőfejlesztési programot

Naponta 100-1000 katonát veszít Ukrajna - mondta a kormányfő. Nagyon súlyos a helyzet Ukrajnában. Luhanszk és Donyeck távoli helynek tűnik, és ha gyorsan változik a helyzet, akkor a háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik majd Magyarország felé.A haderőfejlesztési programok fel kell gyorsítani, a védlemi képességeket meg kell erősíteni. 

Orbán közölte, hogy meg kell találni a módját annak, hogy egy emberfeletti munkával a védelmi képességeinket radikálisan megnöveljük.A NATO is érzi, hogy baj van, és meg kell erősíteni a keleti szárnyat. 

 07:42

Orbán Viktor: Erről tárgyalni sem vagyunk hajlandóak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy továbbra sem fogadnak el semmilyen szankciót a gázra.Még tárgyalni sem vagyunk hajlandóak erről.A NATO-csúcsról azt mondta, hogy nem nézett szembe a realitásokkal, mindenki az ukránok oldalán áll, mert semmi nem ad magyarázatot a háborúra. Orbán szerint ez nem Magyarország háborúja, és a NATO egy védelmi szövetség. Sokan azt gondolták, hogy fegyverek szállításával lehet harcolni az oroszok ellen, de fogytán az ember, és a katonai realitások érvényre jutnak. 

07:38

Ezt nem sikerült elérni

Orbán Viktor közölte, hogy az uniós csúcson nem sikerült elérni, hogy Bosznia-Hercegovina bekerüljön a tagjelölti státuszba. Továbbra sincs megegyezés a balkáni bővítésről - tette hozzá.Fel kell venni ezeket az unióba, de folytatjuk a küzdelmet  atöbbi országgal, így Ausztriával, Szlovéniával, Horvátországgal. 

 07:37

Orbán Viktor:Ez van az étlapon

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, diplomáciai nayüzem volt az elmúlt 10 napban. Romló háborús helyzet Ukrajnában, élelmiszerválság, háborús gazdasági válság és energiaválság - ez az étlap. Ukrajna megkapta a tagjelölti státuszt, de ez nem jelenti azt, hogy tárgyalások is lesznek - tette hozzá.Csak akkor lesznek tárgyalások, ha Ukrajna bizonyos dolgokat teljesít, így a magyarokra vonatkozó kéréseinket. Zelenszkij megköszönte a segítséget, amit nyújtott Magyarország és folyamatosan nyújt. 

 07:34

Jó reggelt, Magyarország!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!