idezojelek

Így csavarta az ujja köré Orbán Viktor a baloldali ficsúrokat

Ismét ők húzták a rövidebbet.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix a nagy meleg elől a Balatonra menekült. Régi közhely, de igaz, hogy a kánikulát vízpart közelében lehet csak kibírni. A hírlapírónak van egy kedvenc diófája, annak tövében szeret üldögélni, hideg fröccsöket iszogatni és közben dolgozni, követni a közéleti eseményeket. Természetesen mindezt csak mértékkel. A történeti hűség kedvéért azonban rögzítsük azt is, hogy Félix, Hajnóczy Péterhez hasonlóan, ásványi anyagokban gazdag szikvízzel fogyasztja a bort, tehát nem lehet belőle probléma. A hírlapíró megkülönböztetett figyelemmel kísérte a héten a parlamenti közvetítést, hiszen nincs is üdítőbb dolog, mint Orbán Viktor parádés riposztjait hallgatni és figyelni, miként semmisül meg a komplett baloldal egy-egy azonnali kérdések órája során. 

A baloldali képviselők ilyenkor rendre megpróbálják sarokba szorítani a miniszterelnököt mindenféle mondvacsinált koholmányokkal, különféle felnagyított és eltorzított híresztelésekkel, de rendre vert seregként kell távozniuk a teremből. 

Próbálkozásokból természetesen most sem volt hiány.

A lúzereknek járó pálmát ezúttal  Fekete-Győr András vitte el, aki a jelek szerint nem tud leszállni az olimpia témájáról, nem elégszik meg azzal, hogy a Nolimpia kezdeményezésükkel anno több millió magyar ember álmát sikerült összetörniük. A Momentum országgyűlési képviselője most éppen arról beszélt, hogy nem lenne érdemes megpályáznia Budapestnek a 2036-os olimpia rendezési jogát, amire pechjére hibásan 2030-as olimpiaként hivatkozott. A szarvashibára a miniszterelnök egyből zseniálisan reagált: jelezte, hogy 2030-ban nem rendeznek olimpiát, a 2036-os játékok rendezéséről pedig ráér később vitázni, ha Fekete-Győr András még akkor is tagja lesz az Országgyűlésnek. Ráadásul tájékoztatta a meglehetősen zavart momentumost, hogy az olimpia kérdésében a Magyar Olimpiai Bizottságot kell keresni. Majd a végső ütést bevíve, felhívta a figyelmet arra is, hogy őszinteség kérdésében nehéz komolyan venni a Momentumot, hiszen korábban Fekete-Győr arról beszélt, hogy nem lépnek szövetségre sem az MSZP-vel, sem pedig a DK-val, ám az idei választáson mégis közösen indultak. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De kijutott a jóból a nagyszájú Tordai Bencének is.  A Párbeszéd politikusa azonnali kérdésében ismét előkapta a fiókból a baloldal megszokott, hazug mantráját, hogy megszorításokat vezetne be a kormány, aminek véleménye szerint az emberek fizetik majd meg az árát. 

Orbán Viktor neki is megmutatta a helyes utat:

 – Ezekről a hazugságokról, amiket most közölt, arról a magyar emberek elmondták a véleményüket. 

Magyarországon nincs és nem is lesz megszorítás, hazánk pedig képes arra, hogy a háborús infláció ellenére is megvédje a családtámogatásokat, a nyugdíjakat, valamint a munkahelyeket. Megszorításokra 2002 és 2010, valamint 1994 és 1998 között volt példa. 

Majd Tordai bicskanyitogató hangnemére reagálva úgy fogalmazott, hogy a következő négy évben is azt fogják folytatni, amit eddig, vagyis hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. 

A baloldali ellenzék padlón van, ez vitathatatlan. Már a hozzájuk köthető megmondóemberek is látják ezt a tanácstalanságot. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este Kende Péter úgy fogalmazott a hétfői parlamenti vitára reagálva, hogy „az ellenzék oldaláról nincsen intellektuális teljesítmény […], semmi, egy nulla!”

Ehhez nincs mit hozzátenni. 

– A miniszterelnök gyakorlatilag az ujja köré csavarta a baloldali ficsúrokat, akik azt hitték sarokba tudják őt szorítani, de csalódniuk kellett, mert ismét ők húzták a rövidebbet – gondolta magában Felhévizy, majd ásványi anyagokban gazdag szikvízzel készített magának egy pohár jéghideg fröccsöt.

Elvégre itt a nyár.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (b). (Fotó: MTI/Kovács Attila) 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.