2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Sport

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor nagy döntést hoztak: Kínába költöznek

Két olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázónk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor ma a közösségi oldalukon bejelentették, hogy a jövőben is a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányával, a kínai Csang Csing Linával dolgoznak együtt, s követik őt Kínába. Arról nem tettek említést, hogy a jövőben nem magyar színekben kívánnak versenyezni, de arról sem, hogy magyarban.

  • Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor nagy döntést hoztak: Kínába költöznek

A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottat történelmi olimpiai bajnoki címekig vezető Csang Csing Lina júliusban jelentette be, hogy tíz esztendő után távozik Magyarországról és a nemzeti csapat éléről. A hivatalos verzió szerint a szakvezető hazatért Kínába, és szülőhazájában tesz eleget új kihívásoknak – erről részletek nem hangzottak el.

A 2018-as phjongcshangi téli olimpián férfiváltónk (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba) megszerezte a téli ötkarikás játékok első magyar aranyérmét, idén Pekingben pedig Liu Shaoang nyerte meg az 500 métert. Emellett 1000-en bronzérmes lett, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel vele együtt a vegyesváltónk is. Az olimpia után Liu Shaoang a kanadai Hamiltonban megvédte az összetett vb-címét, s győzött 500, 1000 és 1500 méteren is. 

Csang Csing Lina távozása mélyen érintette a Liu fivéreket, s már akkor elkezdődtek az egyeztetések, hogy a továbbiakban is együtt készülhessenek a trénerrel. Bánhidi Ákos, aki a kínai szakemberrel együtt dolgozott, s a válogatott menedzsere, úgy fogalmazott, hogy ennek a „technikai” megvalósításán dolgoznak.

Ma kiderült, hogy elhárultak az akadályok, a Liu fivérek – akik Magyarországon születtek, de édesapjuk kínai – a közösségi oldalukon jelentették be, hogy Kínába költöznek.

„Tizenöt év közös munka, sok kihívás, sok nehézség, de még több felejthetetlen pillanat és siker. Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretettel és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá. Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni ezért úgy döntöttünk, az idei felkészülést is együtt kezdjük el. Most egy darabig távol leszünk, de természetesen mindenhol aktívak maradunk és hamarosan találkozhattok velünk!” – írták mindketten, s ugyan ebben konkrétan nem hangzik el, hogy továbbra is magyar színekben kívánnak versenyezni, ennek ellenkezőjére sem utaltak.

A MOKSZ azt már korábban bejelentette, hogy a női csapatot a jövőben a brit Nicholas Gooch irányítja, a férfiakat pedig Bánhidi Ákos és a dél-koreai Dzse Szu Csun –, ám a szövetség a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy Dzse Szu Csun a Liu testvérekkel tart Kínába.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!