idezojelek

Fóbia

Eddigi munkásságát szemlélve Gelencsér Ferencet sem az eszéért tették meg Momentum-elnöknek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Eddigi munkásságát szemlélve Gelencsér Ferencet sem az eszéért tették meg Momentum-elnöknek. A pártvezér májusi megválasztása óta számos alkalommal adta jelét, hogy elődeihez hasonlóan ő is súlyos Orbán-fóbiában szenved. Legutóbb sárkányölő Szent Györgyhöz hasonlította a kormányfőt, aki – végezvén a fenevaddal – nem tud mit kezdeni magával. „Sárkányra van szüksége – kacarászta a jópofa Laci. – Ez lehet a migráció, bár senki sem akar idejönni. Lehet egy magyar származású amerikai vállalkozó, aki egyébként a kormányfő korábbi támogatója. Lehet a »gender«, jelentsen ez bármit is államszervezési szempontból.” Gelencsér pszichiáter úgy látja, a miniszterelnök kétségbeesetten védi a barikádokat, miközben a „(fülke)forradalom” véget ért.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napi eseményekből sem akar kimaradni a magas fordulaton pörgő vezér. Jó példa: a katatörvény ellen háborgók az ő buzdítására foglalták el a Margit hidat. „A civilek érthető módon nehezen szervezik meg magukat – magyarázta igyekezetét –, logisztikai nehézségeik vannak, nincsen hálózatuk, mi ebben tudunk segíteni.” Egyik idvezült pillanatában azt ecsetelte, ha kitartanak a tüntetők, lesz eredmény. „Nem azt mondom, hogy legyen megint 2006, de ha húszezer fő kimenne, az kritikus méretű tömeg lenne. A taxisblokád idején három napig állt a város, és ezután változást értek el.” Összegezte is a teendőket: ki kell tartaniuk őszig, amikor megérkeznek az első rezsiszámlák, s akkor október 23-án megmozdulnak az emberek. „Láttunk már október 23-án ebben az országban egy-két dolgot: ’56-ban és 2006-ban is” – kacsint ránk Gelencsér „történész”. Párhuzamot lát a nemzet forradalma és a gyurcsányi vérfürdő között.

Itt kirakom a pontot.

Borítókép: Gelencsér Ferenc, a Momentum képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.