Rossi titka: a szurkolók ugyanazt gondolják a legfontosabb kérdésről, mint ő maga

Marco Rossi kicsattanó jókedvvel nyilatkozott a Bulgária ellen 3-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtező után. A szövetségi kapitány szerint Szoboszlai az eddigi legjobb meccsét játszotta a magyar labdarúgó-válogatottban. Az őt éltető szurkolókról pedig azt mondta, ők is érzik, amit ő, noha nem beszél magyarul, mégsem külföldi.

2023. 03. 28. 0:07
Marco Rossi
a20230327 MN Magyarorszag Bulgaria valogatott EB selejtezo labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

érthetően jókedvűen érkezett a Bulgária ellen 3-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtező után a sajtótájékoztatóra, és szokás szerint több dologról is karakteres véleményt mondott.

Szoboszlai mellett Bolla Bendegúz és is alapember lehet Marco Rossi csapatában. Fotó: Mirkó István

A várakozáson felüli rajtról

– Bíztam a fiúkban, hiszen láttam azt a munkát, amit a napokban végeztek, ahogy igyekeztek javítani a hibákat az észt meccs után, de magam sem álmodtam ilyen kezdésről, ilyen első félidőről, háromgólos előnyről. Ám hosszú sorozat elején tartunk, csak az első lépést tettük meg, még sok van hátra. Gratulálok a srácoknak, le a kalappal előttük, olyan érzelmeket, ragaszkodást mutatnak, amire csak a magyarok képesek.

Szoboszlai pazar teljesítményéről

– Dominik pályafutása legjobb mérkőzését játszotta a válogatottban, ha ilyen ütemben fejlődik, akkor még nagyon sok örömöt okoz majd a magyar szurkolóknak.

A magyar válogatott taktikájáról

– Kerestük az ellenfél gyenge oldalát, ahol megtörhetjük őket. Az első félidőben ez inkább a jobb oldalon sikerült, a másodikban a balon. Nem szabtam meg előre, hogy Szoboszlai az első félidőben a jobb oldalról irányítson, a másodikban pedig a bal oldalról, ez rá van bízva, szabadon, kötetlenül játszik a válogatottban. Mondhatnám, hogy Sallai Rolanddal egyetemben, ők döntik el, hogy melyik oldalon érdemes nyomás alá helyezni az ellenfél védelmét. Azt kell mondjam, ezen az estén jól döntöttek. Persze, a többiekkel együtt, nekik is van egy kötelezettségük, mégpedig a letámadás. 

 

Ádám Martinról – megvan az új első számú középcsatár?

– Azt olvastam a közelmúltban, mintha Ádám Martint mindig bírálnám. Hadd kérdezzem meg, ki hívta meg őt először a válogatottba? Segítek, itt ül önökkel szemben... Ám az is igaz, ha Ádám Martin továbbra is szeretné kiérdemelni a meghívót, akkor fizikálisan fejlődnie kell. Az Ulszan idei négy mérkőzésén összesen sem játszott kilencven percet, ami kevés. Ha a koreai bajnokságban nem jut kellő játéklehetőséghez, hogyan várhatnánk el tőle, hogy a magyar válogatottban, nemzetközi mérkőzésen húzóember legyen? Pedig ő is nagyon fontos láncszem. Tisztában vagyok a képességeivel, hogy milyen lendületet tud adni a csapatnak. Többször nagyon hasznosan szállt be a játékba, például Wolverhamptonban, s most végre gólt szerzett, egymást után két meccsen is.

Az őt éltető, egymásnak felelgető szurkolókról

– Nem hallottam, nem észleltem, hogy a szurkolók a nevemet skandálják, de nagyon hálás vagyok érte. Egy külföldi edző ritkán részesül ilyen érzelmes dicséretben. Talán azt érzik, hogy bár nem beszélem a nyelvet, külföldi sem vagyok a szó eredeti értelmében.

Krsztajics: Nem vagyunk egy szinten a magyarokkal

– Nekünk nincsenek topligás játékosaink, akik ilyen sebességgel képesek játszani, és több sérültünk is van, kényszerű cseréket is meg kellett lépnem. A Bulgáriában futballozó játékosainknak nincs meg az a ritmusérzékük, ami ezen a nemzetközi szinten szükséges lenne, hamar kimerülnek, ez történt Montenegró ellen is. Tehetséges, de tapasztalatlan labdarúgóink vannak, akiktől nem lehet elvárni, hogy ilyen szintű játékosokkal szemben felvegyék a versenyt. Jelenleg erre vagyunk képesek. A magyar játékosok erős európai klubokban szerepelnek. Ez már nem az a válogatott, mint tíz-tizenöt éve, ez a csapat méltó ellenfele volt az olaszoknak, angoloknak is, magasabb szintet képvisel. A magyar modell számunkra is követendő lehet a jövőre nézve. például topligás, magas szinten futballozó labdarúgó, de nemcsak ő, többen is ezt a szintet képviselik a magyar válogatottban. Nekünk nincsenek olyan játékosaink, mint Magyarországnak vagy Szerbiának – értékelt kissé szomorúan, egyben önkritikusan és reálisan Mladen Krsztajics, a bolgár válogatott szövetségi kapitánya.

Borítókép: Marco Rossi boldogan integet. Jól sikerült a rajt (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.