Közélet

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

A katonai együttműködés megszilárdítása érdekében több tucat hadgyakorlatra készül 2024-ben Mianmar és Oroszország. A közös katonai események során a hadseregek főparancsnokai is találkoznak.

Oroszország és Mianmar fegyveres erői több mint ötven esemény megtartását tervezik a kétoldalú katonai együttműködés keretében az idei évben – közölte Alekszandr Fomin orosz védelmiminiszter-helyettes a RIA Novosztyi orosz hírügynökség csütörtöki jelentése szerint.

Victory Day military parade in Moscow
Több mint öten közös katonai eseményt tart Oroszország és Mianmar az idén / Fotó: AFP

Szilárd alapokkal rendelkezünk az orosz és a mianmari fegyveres erők közötti kapcsolatok további fejlesztéséhez. Idén több mint ötven eseményt tervezünk a kétoldalú katonai együttműködés keretében, beleértve a fegyveres erők haderőnemei főparancsnokainak kölcsönös látogatásait, valamint a közös műveleti és harci kiképzési projekteket

– magyarázta Alekszandr Fomin.

Az orosz tisztségviselő Min Aung Hlainggal, a mianmari Állami Közigazgatási Tanács elnökével, miniszterelnökkel, a fegyveres erők főparancsnokával folytatott megbeszéléseket.

Fomin megjegyezte, hogy az orosz védelmi tárca hagyományosan magas mianmari részvételre számít az orosz védelmi minisztérium által idén szervezett eseményeken. Hozzátette: ezek közé tartozik a fő haditengerészeti díszszemle, a 2024-es nemzetközi hadi játékok, a 2024-Hadsereg nevű 12. nemzetközi Katonai-műszaki Fórum, a 12. moszkvai nemzetközi biztonsági konferencia, valamint az Okean-2024 stratégiai parancsnoki és vezérkari gyakorlat, amelyen Mianmar megfigyelőként lesz jelen.

 

Mianmar hadgyakorlat Oroszország hadsereg
Kapcsolódó cikkek