Viszonya lehetett a játékosával, menesztették az angol klub edzőjét

Az angol élvonalbeli női bajnokságban szereplő Leicester labdarúgócsapata megvált az edzőjétől, mivel Willie Kirk súlyosan megsértette a magatartási kódexet. A hírek szerint szexuális viszonya volt a klub egyik játékosával.

2024. 03. 29. 12:03
Már nem Willie Kirk a Leicester női csapatának vezetőedzője
Már nem Willie Kirk a Leicester női csapatának vezetőedzője Fotó: AFP/NurPhoto/Action Foto Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Leicester március elején függesztette fel Willie Kirköt a női Premier League-ben szereplő csapat vezetőedzői posztjáról, majd vizsgálatot indított a skót tréner ellen. Kirk nem reagált az ellene felhozott vádakra, miszerint szexuális kapcsolata volt a klub egyik játékosával. A vizsgálat lezárultakor ennek ellenére elveszítette az állását. A Rókák csütörtökön bejelentették, hogy menesztették a trénert, akinek a helyét a másodedző, Jennifer Foster vette át.

„Alapos belső fegyelmi vizsgálatot végzett a klub, amely az eljárás során tiszteletben tartotta az érintettek magánéletét, de Willie olyan mértékben megsértette a csapat magatartási kódexét, ami után tarthatatlanná vált, hogy megtartsa a pozícióját” – idézi a klub közleményét az Origó.

Mint azt a portál megjegyzi, hasonlóra már volt példa az idényben az angol élvonalbeli női labdarúgó-bajnokságban. Februárban a Sheffield United is megvált a vezetőedzőtől, Jonathan Morgantől, miután kiderült róla, hogy még a Leicesternél eltöltött időszakában viszonya volt az egyik játékossal.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.