2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Újabb Gazprom-vezető halt meg, január óta a hatodik

Holtan találták a szentpétervári villájában Jurij Voronov milliárdos orosz oligarchát hétfő délután.

  • Újabb Gazprom-vezető halt meg, január óta a hatodik

A 61 éves férfi a Gazprom gázipari óriásvállalat sarkvidéki szerződéseit bonyolító Astra Shipping hajózási és logisztikai társaság vezérigazgatója volt. Január óta ő a hatodik Gazpromhoz szorosan kötődő üzletember, aki gyanús körülmények között veszíti életét – írja a Daily Mail online kiadása.

Az orosz Nyomozó Bizottság közlése szerint Voronov holttestét egy fején lévő lőtt sebbel találta meg a medencéjükben a férfi felesége.

A nyomozók később töltényhüvelyeket, és egy Grand Power típusú marokfegyvert találtak a medence alján. Voronov felesége azt mondta, hogy férjétől „tisztességtelen” vállalkozók és partnerek „sok pénzt” csaltak ki az elmúlt időszakban. Úgy tudni, hogy a rendőrség gyilkosság vádjával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Önmagában ez a családi tragédia nem keltene feltűnést, csakhogy

a Gazprom vezetőségének tagjai közül többen is rejtélyes körülmények között haltak meg az elmúlt fél évben.

A sort Leonid Shulman kezdte, aki a Gazprom felső vezetője volt, és – a hatóságok szerint legalábbis – öngyilkosságot követett el a Szentpétervár melletti nyaralójában.

Őt követte a 61 éves Alekszandr Tyuljakovot, a Gazprom Egyesült Számviteli Központjának vállalati biztonságért felelős főigazgató-helyettese, akinek a holttestét az otthonában találták meg, szintén Szentpéterváron. A rendőrség előzetes megállapítása szerint a férfi öngyilkosságot követett el. Holtteste mellett egy búcsúlevél volt, aminek tartalmát azonban nem hozták nyilvánosságra. 

Április 18-án aztán holtan találták Moszkvában Vlagyiszlav Avajevet, a Gazprombank volt alelnökét, a férfi lányát és feleségét. A holttesteket egy rokon fedezte fel, aki már napok óta nem tudta elérni a családot. Az előzetes vizsgálat szerint Avajev egy pisztollyal lelőtte feleségét és 13 éves lányát, majd öngyilkosságot követett el.

Három nappal később, április 21-én a Novatek-Tarkosaleneftegaz vállalat korábbi csúcsvezetőjét, Szergej Protosenyát, feleségét és lányát találták holtan Spanyolországban. Holttestüket egy Lloret de Mar-i nyaralóban fedezték fel a szomszédok. Protosenya 400 millió eurós vagyonnal rendelkezett, és Franciaországban élt. Spanyolországba a húsvéti szezonra érkezett a családjával. A rendőrség szerint a férfi végzett a lányával és feleségével, majd öngyilkos lett. 

Az azt követő haláleset pedig május negyedikén történt, amikor is Andrej Krukovszkij, a Gazprom egyik síközpontjának igazgatója lezuhant egy szikláról Szocsiban. A halálát hivatalosan egyelőre balesetnek tekintik, de az eset körülményeit a nyomozók vizsgálják.

Ripost

Gaál József

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!