2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Zalánki Gergő: Ez karrierem egyik legnagyobb győzelme

Zalánki Gergő, a Pro Recco magyar válogatott vízilabdázója karrierje egyik legnagyobb győzelmeként élte meg szombat este a Novi Beograd elleni Bajnokok Ligája-sikert, amivel az olasz sztárcsapat címét megvédve sorozatban harmadszor diadalmaskodott.

  • Zalánki Gergő: Ez karrierem egyik legnagyobb győzelme

"A tavalyi a döntő is nagy öröm volt, de ahogy ezt az egész meccset lejátszottuk, ahogyan küzdöttünk a négyperces alatt, egy nagyobb győzelemnek élem meg. Ez karrierem egyik legnagyobb győzelme, fantasztikus, hogy ilyen jól és kontrolláltan tudtunk lehozni egy ilyen komoly meccset" - nyilatkozta az MTI-nek a belgrádi nyolcas döntő fináléját követően Zalánki. A sportoló egy évvel ezelőtt a döntőben ugyancsak a Novi Beograd ellen ötször volt eredményes és ő dobta be a győztes ötméterest, a mostani találkozón pedig négy remek gólt szerzett.

A 28 éves balkezes elmondta, hogy a találkozó kulcsa az a négy perc volt, amikor végig eggyel kevesebben voltak a vízben, miután Gonzalo Echeniquét brutalitás miatt kiállították.

"Sok mindent gyakoroltunk év közben, de azt nem, hogy öt a hatba hogyan támadjunk, ehhez képest egész jól sikerült, és ezt egyéni kvalitásból megoldottuk. Amikor védekeztünk, a Novi Beograd kicsit megzavarodott ebben a periódusban, pedig ezt leszámítva az egész meccsen nagyon jól működött az emberelőnyük. Ezután már magabiztosan tartottuk az előnyünket" - mondta Zalánki, akinek jövőre jár le a szerződése, de már mindkét fél kinyilvánította szándékát a folytatásról.

"Azt hiszem, ezzel jó tárgyaló pozícióban leszek" - fogalmazott viccesen a magyar klasszis, aki tíz nap múlva csatlakozik a világbajnokságra készülő magyar válogatotthoz, de addig még Olaszországban egy költözés is vár rá.

A Recco "tiszteletbeli magyarja", az ausztrál Aaron Younger sorozatban a negyedszer, összességében ötödször nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A 32 éves játékos - aki Magyarországon Szegeden, Szolnokon és a Ferencvárosban is játszott, utóbbi kettővel BL-t is nyert és a felesége is magyar - az M4 Sportnak elmondta, elképesztő érzés, hogy sorozatban aratja a diadalokat, az utóbbi hármat pedig ugyanazokkal a csapattársakkal.

"Hamar be kellene fejeznem, mert innen már csak lefelé vezethet a pályafutásom. Viccet félretéve, szerencsés vagyok, hogy ilyen játékosokkal játszhattam és ilyen csapatokban, ez kiváltság. Lehet, a csúcson kéne abbahagynom." - mondta Younger.

Borítókép: A Pro Recco játékosai örülnek a győzelemnek a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Novi Beograd - Pro Recco döntőmérkőzésének végén Belgrádban 2023. július 3-án. Pro Recco (olasz)-Novi Beograd (szerb) 14-11.

MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!