Rémhírterjesztéssel és hazudozással vádolják az érdi baloldalt

A körzet fideszes parlamenti képviselője szégyenletesnek tartja Csőzik Lászlóék akcióját.

2022. 11. 30. 14:33
ARADSZKI Andrs
Érd, 2020. október 27. Aradszki András (KDNP), a térség országgyûlési képviselõje beszédet mond az Érd-alsó vasútállomáson nyílt kormányablak átadási ünnepségén 2020. október 27-én. Ez a kormányablak országosan a tizenkettedik, amely állomásépületben mûködik. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás

A körzet fideszes parlamenti képviselője szégyenletesnek tartja Csőzik Lászlóék akcióját.

Csőzik Lászlónak, Érd baloldali polgármesterének fogalma sincs, hogy a városában mi történik, ki miért felel, hogyan kell egy intézményt irányítani. Neki csak az a fontos, hogy rémhírt terjesszen, és ez szégyenletes

– így kommentálta az érdi központú választókerület Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője azt, hogy a városban a DK – Csőzik támogatásával – aláírásgyűjtést indított az önkormányzati tulajdonban levő járóbeteg-szakrendelőket érintő kormányjavaslat ellen.

Aradszki András kifejtette, a város baloldali polgármestere nagyon durván hazudik az ügyben.

– Az első hazugság az, hogy az intézményt Csőzik Lászlóék újították fel, az egészségügyi fejlesztések ugyanis Érden az előző, Fidesz–KDNP-s városvezetéshez köthetők, ráadásul a baloldal folyamatosan ellene szavazott a közgyűlésben. A program kormányzati pénzekből és uniós forrásokból valósult meg, így minden érdi háziorvosi rendelőt felújítottunk vagy újat építettünk. Az utolsót ugyan már a mostani vezetés adta át, de ennek az intézménynek a nevét is rosszul írták Csőzikék, megsértve ezzel a névadó emlékét. A járóbeteg-szakrendelőt is mi újítottuk fel, illetve bővítettük, és modern műszerekkel, gépekkel szereltük fel, aminek köszönhetően az ellátás folyamatos. A második hazugság, hogy a baloldal állításával szemben az előterjesztett egészségügyi törvényt módosító indítványban egy árva szó nincs arról, hogy kötelezően állami kezelésbe, irányítás alá vennék az önkormányzati tulajdonú, fenntartású szakrendelőket – fogalmazott Aradszki András. Kiemelte azt is, hogy a baloldali vezetésű város nem vagy csak minimálisan járul hozzá az intézmény fenntartásához.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a DK genezise a hazudtunk reggel, éjjel meg este szövegből indulhat ki. Szavai szerint a Csőziket támogató DK hűen követi ezt az alapvetést, de ideje lenne ezt befejezni. Kiemelte: a helyzet ugyanis az, hogy olyanért gyűjtenek aláírásokat, amiről szó sincs, és ez nagyon veszélyes dolog.

– Ott voltam az Országgyűlésben, amikor az ügyben folyt a parlamenti vita, a DK már ott is ezt a képtelenséget állította, hogy államosítják a szakrendelőket. Már ott is elmondtuk Takács Péter egészségügyi államtitkárral, hogy ez nem igaz. Az persze természetes, hogy ha egy jól felszerelt intézményben hatékonyabbá, gyorsabbá és a betegek számára kényelmesebbé szeretnénk tenni az ellátást, ahhoz adatok szükségesek. Az egészségügyi irányítás pedig joggal várhatja el, hogy ezek az adatok rendelkezésre álljanak. Vagyis a törvényben csak az van benne, hogy ezeknek a városi intézményeknek bizonyos adatszolgáltatási kötelezettsége lesz – mutatott rá Aradszki András. Hozzáfűzte: nagy baj, hogy a baloldal politikát csinál olyan kérdésből is, amire úgy kellene vigyáznunk, mint a szemünk fényére, ez pedig az egészségünk.

Borítókép: Aradszki András szerint a DK nem bírja ki hazudozás nélkül (Fotó: Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.