2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Újabb idegengyűlölő, magyarellenes megnyilvánulások a románok válogatott meccsén

Újabb idegengyűlölő megnyilvánulásokról, köztük magyarellenes skandálásokról és feliratokról számolt be szerdán a kedd esti bukaresti Románia-Fehéroroszország Eb-selejtezőről tudósító román sportsajtó.

  • Újabb idegengyűlölő, magyarellenes megnyilvánulások a románok válogatott meccsén

A Digisport.ro portál szerint Románia újabb UEFA-szankciókra számíthat, miután a Nemzeti Arénában 27 ezer néző előtt rendezett mérkőzésen az ultrák tiltott pirotechnikai eszközöket használtak és Magyarországot "támadó" molinót feszítettek ki. A mellékelt fotón egy "Mongólia" feliratú térkép látható, azzal a magyarázattal, hogy ez a történelmi Magyarország térképe.

A lap felidézte, hogy két nappal korábban is botrányt okoztak, magyarellenes rigmusokat skandáltak és össze is verekedtek egymással Andorrában a román válogatottat első Eb-selejtezőjére elkísérő UST (A trikolór alatt egyesülve) nevű ultracsoport tagjai.

A Digisport gyors UEFA-döntésre számít, azt jósolta, hogy a szeptember 9-i, Izrael elleni bukaresti selejtezőt román válogatottnak már zárt kapuk mellett kell lejátszania.

A kedd esti mérkőzés idegengyűlölő incidenseiről a GSP.ro portál részletesebb listát is készített. A beszámoló szerint az indulatok a második félidőben szabadultak el, amikor több ezer szurkoló egy - nyomdafestéket nem tűrő - Magyarországot gyalázó, obszcén rigmust skandált. Vélhetően a magyaroknak üzentek azzal a felirattal is, amely a román alkotmány első cikkelyét idézte, miszerint "Románia szuverén, független egységes és oszthatatlan nemzetállam". Egy másik molinó azzal vádolta a hatóságokat, hogy elfordítják a fejüket az "ország szívét támadó sovén területi revizionizmus" láttán.

A Steaua szurkolói a mai Moldovai Köztársaságra is kiterjedő Nagy-Románia térképet feszítettek ki.

A román ultrák a vendégcsapatot is ellenséges üzenettel fogadták, "A hadifogságban megölt román hősök jelöletlen sírokban fekszenek Fehéroroszországban" - írták az egyik molinóra. Üzenetek a Romániával azonos selejtezőcsoportban lévő Koszovónak is: az egyik molinóra ugyanis a "1999. március 24.-i" dátumot, a Jugoszlávia elleni NATO-bombázások kezdetének napját festették.

Borítókép: www.gsp.ro 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!