Az ország nagy részén leszakad az ég, több megyére kiadták a figyelmeztetést + videó

Magyarország időjárását az előttünk álló napokban északnyugat felől érkező ciklonok alakítják. Ennek következtében a fokozatos melegedés mellett többfelé várható eső, záporeső.

Magyar Nemzet
Forrás: MET, MTI2023. 03. 31. 8:16
null
Nagykanizsa, 2022. június 13. Zivatarfelhõk Nagykanizsa felett 2022. június 13-án. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken délelőtt a Dunántúlon, a déli óráktól már keleten is erősen felhős idő várható. Estefelé többfelé számíthatunk esőre, záporra, esetleg zivatar is kialakulhat.

Megélénkül, a Dunántúlon több helyen megerősödik a déli, délnyugati szél.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű, északkeleten hűvösebb is lehet. Késő este 9 és 13 fok közé hűl le a levegő – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Kiadták a figyelmeztetést

Késő délutántól, kora estétől az ország északkeleti harmadán, illetve a nyugati, délnyugati határvidék közelében alakulhatnak ki záporok, kisebb eséllyel zivatarok.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére.

A legerősebb gócokat intenzív, 10–20 milliméternyi csapadék, szélerősödés, esetleg apró szemű jég is kísérheti – hívták fel a figyelmet.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Jön az újabb lehűlés, visszatérnek a fagyok

A hétvége időjárása hasonlóan alakul, felhőátvonulásokra számíthatunk, szórványosan eleredhet az eső, helyenként zápor és zivatar is előfordulhat.

Hétfőn pedig markáns hidegfront érkezik, újabb sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek térségünkbe. 

Visszaesnek majd a hőmérsékleti csúcsértékek, és visszatérnek a hajnali fagyok is.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.