Továbbfejlesztik a Tisza és a Körös torkolatának környékét, az egyre többek által látogatott homokfövenyt, amelyet magyar tengerpartként is szoktak emlegetni különleges adottságai miatt.

Tisza
Strandolók a Tiszánál. Fotó: Nagy Balázs

A Körös-torok területén az elmúlt években több kisebb fejlesztés zajlott a strandon, amelyek során az összes mosdót felújították, készültek zuhanyzók, értékmegőrző és kerékpárszerelő oszlop is.

A területet érintő tervezett fejlesztésekről a Körös-toroki üdülőtulajdonosoknak a csongrádi önkormányzat, valamint a Csongrádi Homokföveny Idegenforgalmi Start Szociális Szövetkezet által szervezett fórumon volt szó a Délmagyar.hu tudósítása szerint. A városvezetés igyekezett megnyugtatni az üdülőtulajdonosokat, hogy 

minden jel arra mutat, Csongrád felett épülhet meg a duzzasztó, ezzel pedig megmarad a Körös-torok híres homokpadja.

Három pályázat is érinti a Körös-torkot, a leglátványosabb rész a körforgalomtól a vállalkozók udvaráig tartó szakasz teljes rehabilitációja lesz. 

Az önkormányzat modern, vízborítottságot tűrő játszóteret, aszfaltos lábtenisz- és streetballpályát, homokos strandröplabdapályát és gördeszkapályát alakít ki az üdülőterületen, ahol a faállományt is frissítik.  A vállalkozók udvarát is felújítják, a volt gondnoki épületet átalakítják, az egykori napközis tábor felújítandó épületeinél pedig egy kerékpárospontot alakítanak ki – közölte Bedő Tamás, Csongrád polgármestere.

A tervezett tiszai duzzasztó kapcsán viszont türelemre intett a polgármester, mondván, egyelőre csak a hatástanulmányok készültek el, a megvalósítástól még nyolc-tíz évre vannak.

„A fejlesztések viszont azt igazolják, hogy hiszünk a Körös-torokban, és van is okunk hinni benne. A duzzasztó kérdésében még nem született döntés, de optimisták vagyunk” – hangsúlyozta a városvezető. 

Rengeteget dolgoztunk azon, hogy olyan döntés szülessen, amely az eredeti, bokrosi helyszínt támogatja

– szögezte le Bedő Tamás.