idezojelek

Nem unják

Minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre, nyilatkozta Bojár Gábor liberális megmondóember a minap.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre, nyilatkozta Bojár Gábor liberális megmondóember minap a Hírklikknek. Csak a szokásos.

„Orbán Viktornak abszolút tudatos stratégiája az oktatás lezüllesztése – folytatódik a szózat. – Tudatosan rontják el a pedagóguspálya vonzerejét. Azért, hogy a tehetségek ne menjenek el pedagógusnak. […] Ahogy megyünk lefelé a képzettségi szinten, egyértelmű a kormánypárti szavazók növekvő aránya […], a választás megnyerésének fő stratégiája a Fidesz részéről az oktatás tudatos lezüllesztése. Mert minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen fognak a Fideszre szavazni.”

Bojár javaslata: kormányt kellene váltani.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki nem úgy látja a világot, mint én, az egy buta proli – sugallja a kevély interjúalany, akinek korábbi sajtószereplését is végigkísérte a nemzeti szavazótábor mérhetetlen lenézése. Az az öntelt, arrogáns gőg dől belőle, amelynek láttán, hallatán a legjámborabb embernek hányingere támad. „No ezért kaptátok a legutóbbi kétharmados zakót is – írja egy hozzászóló –, Márki-Zay ugyanígy beszélt a Fidesz-szavazókról.” Egy másik már előre derül: „Nyugodtan nyomjátok csak ezt az ostoba, lenéző és hazug propagandát a képzetlen jobboldali szavazókról. Meg sem fogtok állni a 2026-os négyötödös Fidesz-győzelemig!”

Én valahogy úgy vagyok ezekkel a lefitymálós Bojár emberekkel, hogy hagyni kellene őket. Állampolgári jogon ostobák. Épp e bigott „bölcsek” intellektuális képességeit kellene megvizsgálni, hiszen nem fogják fel, csökönyösen ismételgetett aljasságaikkal csak lövik az öngólokat.

Nekünk tetszik.

Borítókép: Bojár Gábor (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.