Kövér László: Az öltözködésük nem a parlamenthez méltó, de a viselkedésük sem

A házelnök helyretette a kockás ingbe öltözött Párbeszédes képviselőket.

2022. 10. 03. 19:16
null
20211015 Budapest Kövér László, az Országgyűlés elnöke Fotó: Katona Vanda Magyar Nemzet Fotó: Katona_Vanda

A házelnök helyretette a kockás ingbe öltözött Párbeszédes képviselőket.

Az öltözködésük nem a parlamenthez méltó, de a viselkedésük sem

– tette helyre Kövér László házelnök a Párbeszéd politikusait a mai parlamenti napirend előtti felszólalások alkalmával.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az energiaárakról beszélt, mondván: 

a kormány döntött a rezsicsökkentésről, és a rendkívüli helyzetben is ragaszkodik ahhoz, hogy az átlagfogyasztásig megtartsák, ami 181 ezer forintot jelent havonta a családoknak. 

Az államtitkár az elhangzottakkal Jámbor András adóemelést emlegető felszólalására reagált, mondván: „mégiscsak ön és képviselőtársai akarják emelni a társasági adót, kétkulcsos jövedelemadó lenne, karbonadót akarnak bevezetni. Arról a teherről nem is beszéltem, amit az autóhasználók szenvednének el a megnövekedett útdíjakkal vagy a dugódíjjal” – idézte az Index a politikust. 

Dömötör Csaba az árstopokkal kapcsolatban feltette a kérdést: a jobboldal vagy a baloldal miniszterelnök-jelöltje mondta azt, hogy nem kellene megállítani a világpiaci árakat a határokon? „Az önöké” – közölte az államtitkár, hozzátéve: folyamatban van egy otthonfelújítási program, „amiről azt állítják, hogy nem létezik, az folyamatban van”.

Az államtitkár felszólalását az ellenzéki padsorokból érkező bekiabálások kísérték. Kövér László ezután arról tájékoztatta a Párbeszéd képviselőt: a házszabályban nincs olyan versenyszám, ami a felszólaló túlkiabálásáról szól, és ekkor fejtette ki azt is: az öltözködésük nem méltó a parlament környezetéhez

 – hívta fel a figyelmet a portál. 

Ugyanis a Párbeszéd több képviselője kockás ingben volt, így fejezve ki szolidaritásukat a tanárokkal.

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (Fotó: Katona Vanda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.