2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Gulyás Gergely: Fegyverszállításban továbbra sem veszünk részt

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tartott kormányinfót, amelyen beszámoltak a kormány legújabb intézkedéseiről.

  • Gulyás Gergely: Fegyverszállításban továbbra sem veszünk részt

 12:30

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó. 

 12:27

Gulyás reméli, hogy nem lesz harmadik világháború

Gulyás reméli, hogy az ukrajnai helyzet nem jut el a harmadik világháborúig. A Miniszterelnökség vezetője kérdésre elmondta, az Unióban egyre több ügy a politika alapján dől el, és egyre kevesebb a jog alapján. 

12:22

Ekkor fog Ukrajnába látogatni Orbán Viktor

Gulyás kérdésre elmondta, akkor fog Orbán Viktor Ukrajnába látogatni, ha a találkozónak lesz értelme, és sikerül haladást elérni főleg a kárpátaljai magyar oktatás ügyében. 

12:12

Gulyás: Erről még nem döntött a kormány

Még nincsen döntés arról, hogy milyen változások lehetnek a vízdíjak tekintetében, de kormányzati szándék, hogy az országban egységes legyen a vízdíj, mert nagyon eltérő árak vannak az országban - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

 12:03

Mi lesz az embercsempészekkel?

Az embercsempészek elleni fellépések esetében természetesen Magyarország együttműködik a környező államokkal, de nagy kérdés, hogy ezeket a személyeket átveszik-e - mondta kérdésre Gulyás. 

 11:58

Gulyás: Az egész EU szempontjából rossz ez

Gulyás kérdésre elmondta, hogy aki meg akar felelni a saját sajtójának, annak valami rosszat kell mondania Magyarországról. Ez az egész EU szempontjából nem tesz jót, hogy kötelezettségszegési eljárásokhoz más országok csatlakoznak - tette hozzá. 

11:56

Nincs veszélyben a hazai bankrendszer

A tőkekivonás nem veszélyezteti a hazai bankokat, így nem fenyegeti semmilyen megrázkódtatás a hazai szektort - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

 11:53

Ezért elhibázzottak a brüsszeli szankciók

Ha az uniós szankcióknak lenne értelme, akkor nem jutott volna extraprofithoz Oroszország. Az energetikai szankciók nem annak fájnak, aki ellen bevezették - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. 

 11:47

Nem lehet letartóztatni Putyint Magyarországon

A magyar jogrend szerint nem lehet letartóztatni magyar területen Putyint, mert nincs kihirdetve itthon az ICC statútuma - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A magyar alkotmánnyal ellentétes az egyezmény. Sem az USA, sem Oroszország nem fogadja el az ICC határozatait, nem is tagjai a szervezetnek. 

11:36

Így akadályoznák meg a külföldi befolyásolást

A cél az, hogy a párttörvény azon szabályát, hogy külföldről ne lehessen pénzt elfogadni, az minden jelölőszervezetre érvényes legyen az önkormányzati választáson - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. 

11:31

Nincs megállapodás az Erasmus-programról

Egyelőre nincs megállapodás az Erasmus-programról - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. 

 11:28

Gulyás: Ezt nem fogja kimondani Brüsszel

Miután Magyarország nem hajlandó a háborúpárti álláspontot képvisleni, ezért az uniós tárgyalások lényegesen lassabban haladnak, bár ezt az unió nem fogja soa kimondani - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 11:19

Nem szimpatizál az amerikai vezetés a magyarral

Gulyás kérdésre elmondta, Magyarország szövetségese az Egyesült Államoknak. Mi mindig is jó viszonyra törekedtünk a szövetségeseinkkel. A jelenlegi magyar kormánnyal nem szimpatizál a mostani amerikai vezetés, ezért olyan területeken próbálunk együttműködni, ahol vannak kapcsolódási pontok. 

Gulyás arról is beszélt, hogy nem a magyar fél fizette az ottani ellenzék kampányát, hanem ez fordítva történt. 

 11:15

Gulyás: Mi tettünk a legtöbbet a diverzifikációért

Éppen a mostani kormány tett a legtöbbet azért, hogy az oly sokat hangoztatott diverzifikációs törekvések sikerrel járjanak, mivel a legtöbb vezetéket mi építettük a környező országok irányába - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:04

Ez az igazi probléma

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, jó lenne, ha néhány külügyi kérdésben egyezség lenne a pártok között. Nem az a probléma, hogy a brit árnyékkormány vezetőjével találkozik Dobrev, hanem hogy a magyar pedagógusok béremelése ellen küzd Brüsszelben, miközben hatmillió forintot keres - tette hozzá. 

 11:02

Még nem kaptak választ

Gulyás kérdésre elmondta, az igazságügyi kérdésekben megegyeztek a bizottsággal, de egyelőre nem kaptak választ a testülettől. 

10:55

Szabad az út a történelmi Magyarország szimbólum előtt

Vihetnek be történelmi Magyarországot ábrázoló molinókat a meccsekre - mondta egy kérdésre Gulyás. Önmagában nem diszkriminatív a történelmi Magyarország szimbólum. 

 10:53

"Gyurcsány osztja a lapokat a baloldalon"

Gyurcsány osztja a lapokat, a pozíciókat és a feladatokat a baloldalon - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 10:53

A magyar állam megveszi a repülőteret?

A Budapest Airport esetleges megvásárlásával kapcsolatban azt mondta, hogy egy adásvételi szerződés aláírását követően négy-öt hónap míg magyar tulajdonba kerülhet. Egyelőre nem kívánta megerősíteni, hogy erre még idén sor kerülhet-e. 

10:47

Ez teljesen méltatlan"

Gulyás Gergely az Origo kérdésére úgy fogalmazott:

teljes méltatlan, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök március 15-e alkalmából talpnyalónak nevezte a Fideszre szavazókat.

 10:44

Gulyás: A Bizottság nem jogszerűen jár el Magyarországgal szemben

Az Európai Bizottság illetékesei csúsznak a visszajelzésekkel - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A Bizottság nem jogszerűen jár el Magyarországgal szemben. 

10:40

Hemzseg a hazugságoktól az amerikai emberi jogi jelentés

Azok az erők, amelyek nem sajnáltak 4 milliárdot arra, hogy ne a mostani kormány legyen hatalmon, azok most írtak egy jelentést. A jelentésben szereplő állítások hazugságok, így az igazságszolgáltatás esetében is. Az amerikai emberi jogi jelentésnek semmilyen jogi relevanciája nincsen - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

10:35

Gulyás: Ez a nagyobb probléma

Az elmúlt hetek pedofilbotrányai kapcsán Gulyás az Origo kérdésére elmondta, hogy nem a mostani büntetési tételek alacsony szintje az elrettentő, hanem a nagyobb baj, hogy a 14 év feletti fiatalokat semmi sem védi. Senki nem mondja, hogy egy 40 éves felnőtt viszonya egy 15 évessel teljesen rendben van - mondta a miniszter. 

10:32

Egyszámjegyű infláció lehet az év végére

A kormány azzal számol, hogy az infláció az év végére egyszámjegyű legyen. Fenn kell tartani az átlagos fogyasztásig a rezsicsökkentést, az árstopokat, és a kamatstopokat. Ezeket az intézkedéseket fenn kell tartani az infláció kordában tartása érdekében - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

10:30

Mi lesz a dollárbaloldal botrányával?

Hibás döntés, hogy nem kapnak támogatást a magyar gazdak az ukrán gabonadömpingből eredő károk miatt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Teljesen fel kell tárni a dollárbaloldal ügyeit, a parlament illetékes bizottsága meg fogja hallgatni az Állami Számvevőszék elnökét - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Mindezek után a pártok reagálhatnak majd az elhangzottakra - tette hozzá.  

10:22

Gulyás: Ez nem változtat a céljainkon

Ismerjük Brüsszel véleményét, hogy kritikus a gyermekvédelmi törvénnyel szemben; a bíróság döntését megvárja Magyarország - mondta Gulyás. Mindez nem változtat azon, hogy megvédjük a gyermekeket - tette hozzá. 

10:20

Humanitárius támogatás

Magyarország továbbra is támogatja humanitárius módon Ukrajnát - mondta a miniszter. 

10:19

Magyarország a közös lőszerbeszerzésben részt vesz

Magyarország az elsők között hozott létre olyan magas készültségű magyar parancsnokságú NATO-csapatot, amelyben amerikai és török katonák is részt vesznek - mondta Gulyás. Egyelőre egy közös uniós lőszerbeszerzésről tárgyalnak egy hétéves időszakra az uniós vezetők. Magyarország a közös lőszerbeszerzésben részt vesz, de ebből nem küld Ukrajnába - tette hozzá. Jövő héten döntenek a Fidesz által benyújtott békehatározatról a képviselők - mondta a miniszter. 

10:17

Fegyverszállításban továbbra sem veszünk részt

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy továbbra is az ukrajnai háború van a középpontban. Komoly aggodalomra ad okot, hogy nem a békés megoldás, hanem az eszkaláció irányába haladnak a folyamatok. Fegyverszállításban nem veszünk részt, és életet menteni csak azonnali tűzszünettel lehet - tette hozzá. NATO-tagállam nem avatkozik közbe, amíg nem éri támadás a szövetség területét. 

 10:15

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó.

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!