„Az autó néhány másodperc alatt gázkamrává változott” – kigyulladt az észt külügyminiszter páncélozott autója Kijevben

2023. március 23. 17:58

A jármű teljesen kiégett, a tűz lehetséges okait vizsgálják.

2023. március 23. 17:58
null

Kigyulladt Urmas Reinsalu észt külügyminiszter páncélozott autója Kijevben tett látogatásakor. Reinsalu csütörtökön Tallinnban tartott sajtótájékoztatóján számolt be a rémísztő pillanatról. „Kaimo Kuuskkal (észt nagykövettel) a hátsó ülésen ültünk, amikor Kaimo egyszeriben azt mondta, hogy valami szagot érez.

– ismertette a tárcavezető. A személyzet csak nagy nehézségek árán tudta kívülről kinyitni a kocsi ajtajait, a csomagtér ajtaja pedig le volt zárva.

Szerencsére a hátsó ajtókat végül sikerült kinyitni, mivel az autó néhány másodperc alatt gázkamrává változott”

– mondta Reinsalu. A kedd esti incidens során senki sem sérült meg. Reinsalu a tűz lehetséges okairól nem tett említést. Az észt hatóságok által a nagykövet rendelkezésére bocsátott páncélozott jármű teljesen kiégett. Reinsalu szerint meg kell vizsgálni, hogy az ukránok esetleg hasznát tudják-e venni a roncsnak. A nagykövet új szolgálati kocsit kap.

(MTI)

Nyitóképen: Urmas Reinsalu és Volodimir Zelenszkij / Handout / UKRAINE PRESIDENCY / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P. Savoiardes
2023. március 24. 09:40
A legérdekesebb rész a kívülről nem nyitható ajtó..egy biztonsági autón amit a kijevi észt nagykövetnek biztosítottak.. Hm. Ez az észt pali akaratán kívül majdnem történelem formáló baleset áldozata lett. így hogy elmesélte első kézből, remek forrás lesz a történészeknek száz év múlva akik az ukrán szabotazsokrol írnak majd és arról, hogy igyekezett világháborúba húzni Amerika mindenkit..
Igazszó
2023. március 24. 07:26
Sajnos túlélte ez a magyar és oroszgyűlölő mocskos geci. Hiba volt.
krampus
2023. március 24. 06:48
A 400ezer dollaros Rolls Royvce ghostrol miert nincs cikk, amit a Fosran Bank elnoke vett maganak a segelykebol? Rola is lehetne kep, tipikus sittes, kopasz maffiozo. Na ez a nagy fosrajna. Dol a love a bunozoknek az EU-bol!
5m007h 0p3ra70r
2023. március 24. 05:05
"Reinsalu szerint meg kell vizsgálni, hogy az ukránok esetleg hasznát tudják-e venni a roncsnak" Hahaha! Mondom én hogy szeméttelepnek tekintik Ukrajnát, egy éve hordják oda a hadiipari hulladékaikat. Félreteszem a kiáztatott teafiltereket, meg vannak üres mustáros tubusok is, meg kell vizsgálni, hogy az ukránok esetleg hasznukat tudják-e venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik