Karcagig üldözték az autótolvajt a Király utcától

A budapesti rendőrök Karcagig követték a férfit, aki ellopott egy autót Terézvárosból.

Forrás: BRFK2023. 05. 30. 9:39
Karcagig üldöztek a rendőrök egy autótolvajt a fővárosi Király utcából 2023. május 28-án Forrás: Google Maps
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfi néhány percre őrizetlenül hagyta a kisteherautóját vasárnap éjszaka Budapest VI. kerületében, a Király utcában. A tolvaj kihasználta, hogy jár a motor és nyitva maradt az autó, beült a vezetőülésbe, és elhajtott a helyszínről.

Néhány utcával odébb a budapesti járőrök üldözőbe vették, de a férfi a többszöri felszólításra sem állt meg. A kocsival átszelte a fél várost, majd a 4-es számú főúton egészen Karcagig menekült az őt követő rendőrök elől. 

A száguldozás közben több közlekedési szabályt is megszegett, és szándékosan nekiütközött az egyik rendőrautónak. 

Több szolgálati gépjárműben is kárt tett, de szerencsére nem sérült meg senki.

A hajszának egy baleset vetett véget. Amikor a férfi felhajtott egy körforgalomra, az autó fennakadt. Az ellopott gépkocsiban csaknem száz rollerakkumulátor volt, amelyeket visszaadtak a tulajdonosnak.

A rendőrök elfogták a harmincnégy éves káli férfit. Alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, amely pozitív értéket mutatott. P. Dezsőt négy rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a VI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: Google-térkép

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.