A 95. percben kapott gól miatt gyászban a román futball + videó

A román labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája B divizója 3. csoportjában az utolsó helyen áll, most pedig újabb nagy pofont kapott a román futball. Keleti szomszédunk a Szlovákiában zajló U19-es Eb-t pont nélkül zárta a csoportjában, a harmadik mérkőzésén a házigazdák ellen a 95. percben kapott góllal elszenvedett 1-0-s veresége pedig azt jelenti, hogy lemaradt az U20-as vb-ről.

Magyar Nemzet
2022. 06. 25. 15:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovákiai U19-es Európa-bajnokságra nyolc csapat jutott ki, a magyar válogatott márciusban a győri selejtezőcsoportjában elvérzett: az első helyen végző izraeliek kvalifikálták magukat, a mieink a semmit sem érő második helyen végeztek a skótok és a törökök előtt. A románok kijutottak az Eb-re, de ott most nem volt részük  sikerélményben. Az A csoportban az olaszoktól, majd a franciáktól is 2-1-re kaptak ki, pénteken pedig a szlovákoktól 1-0-ra. Mivel az addig ugyancsak pont nélkül álló házigazdának rosszabb volt a gólkülönbsége, a románoknak a döntetlen is elég lett volna a csoport harmadik helyéhez, ami azt jelentette volna, hogy a B csoport harmadik helyezettjével játszhat a jövő évi indonéziai U20-as vb-n való részvételért.

A 95. percig úgy tűnt, hogy a románoknak legalább ez a „pótkvalifikációs” meccs összejön. Amikor kellett, Robert Popa kapus, az FCU Craiova hálóőre hárított – egészen a 95. percig, bár akkor is láthattunk egy nagy bravúrt tőle. Ekkor azonban egy középre lőtt szabadrúgás után Adam Griger, az osztrák LASK Linz 18 éves csatára közelről megszerezte a szlovákok győztes gólját – így most megint nagy az elkeseredés a román futballban.

Akárcsak Olaszország és Franciaország ellen, a másodosztályú FK Csíkszereda védője, Gergely Botond ezúttal is végigjátszotta a mérkőzést, és a találkozó után be is került a hírekbe. Amint a Csakfoci.hu kiszúrta, a Sport.ro értesülései szerint a román válogatott technikai igazgatója, Mihai Stoichita elárulta, hogy a belső védőként bevethető Gergely Botond Magyarországra fog igazolni. A román lap szerint Gergelyt Magyarországon „honosítják”, így a jövőben nem áll majd a román válogatott rendelkezésére.

Hasonló forgatókönyv zajlott le Hindrich Ottó körül, akit szintén „összeboronáltak” előbb a Magyarországra szerződéssel, valamint a magyar nemzeti csapattal is. A kapus ezen a nyáron aztán kölcsönben a Kisvárdához igazolt.

Borítókép: A román kezdőcsapat, Gergely Botond a 4-es mezben (Forrás: Facebook/Echipa naționala de fotbal a Romaniei)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.