Rakétaeső: Odesszát több találat is érte

2022. december 05. 18:13

Az orosz erők újabb nagyszabású rakétatámadása során hétfőn két infrastrukturális létesítményt ért találat a dél-ukrajnai Odessza megyében - közölte Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

2022. december 05. 18:13
null

A tisztségviselő hozzátette, hogy egy embert szállítottak sérülésekkel kórházba. Arra nem tért ki, konkrétan mit találtak el az orosz rakéták. Az odesszai városi tanács arról adott hírt, hogy a megyeközpont egy részében megszakadt az áramellátás, emiatt leállították az elektromos árammal működő közösségi közlekedési eszközöket a városban.

Úgyszintén leállították a távhőt biztosító összes városi kazánházat is, valamint a helyi vízművek közlése szerint teljesen megszűnt a vezetékes vízellátás Odesszában. Az Ukrenerho áramszolgáltató társaság sajtószolgálata több helyütt vészleállás történt az elektromos infrastruktúra károsodása miatt. Részleteket későbbre ígértek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetet intézett a lakossághoz, amelyben kijelentette, hogy az ukrán légvédelem az orosz rakéták többségét lelőtte, és megkezdődött az áramellátás helyreállítása. Az Ukrajinszka Pravda hírportál moldovai médiajelentésekre hivatkozva jelentette, hogy az ukrán határ közelében fekvő moldovai Briceni város közelében a helyi rendvédelmi szervek munkatársai egy rakétát találtak az Ukrajnát ért újabb nagyszabású támadás után.

A területet a rendőrök és a határőrök körülkerítették, várják a különleges szolgálatok szakembereinek megérkezését. Ukrajna nagy részében légiriadó volt hétfő délután, Kijevben tömegek menekültek a metróállomásokra, kritikus infrastruktúrákat értek támadások.

ÉLŐ: Több mint száz rakéta zúdul Ukrajnára, az elsők már be is csapódtak

Bendarzsevszkij Anton külpolitikai szakértő a Facebook-oldalán a következőket írta hétfő 12 óra után: „Miközben éppen egy kijevi ismerősömmel volt egy kora délutáni betervezett interjúm az áram- és vízellátásról Ukrajnában, Oroszország rakétákat lőtt ki. Az ukrán előzetes becslések szerint éppen most, ebben a pillanatban mintegy 107 szárnyas rakéta tart ukrán területek felé.

(MTI) 

Nyitókép:  Yevhen TITOV / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utolsó kisgazda
2022. december 07. 04:33
Azért az érdekes lenne, ha az ukránok megkapnák a 300 km-es HIMARS rakétákat is azt gondolom, hogy az oroszok nem vidámkodnának annyira.
zenitaph
2022. december 06. 08:29
Na ilyen igaz hírekbol meg tobbet mandiner. Az ilyen örömhíreket szereti az oroszimadova nevelt fideszes atlagsavazo.
Besewayo
2022. december 06. 05:31
Az ukiknak kampeca ....
simonvitéz
2022. december 06. 04:29
Menjünk vissza 500 évet kb az időben. Meghallgatnám, hogyan szidja egymást, milyen válogatott szavakkal egy Szapolyai János hívő illetve egy Habsburg Ferdinánd mellett elkötelezett. Hiába, nincs új a nap alatt, csak a szereplők változnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik