2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Sport

A klasszis angol csatár megszerezte pályafutása 100. gólját

Harry Kane válogatottbeli és nemzetközi klubtalálatait együttvéve pályafutása 100. gólját szerezte vasárnap este, amikor eredményes volt a vendég ukrán együttes elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

  • A klasszis angol csatár megszerezte pályafutása 100. gólját

Ő az első angol, aki elérte ezt a határt - írta hétfői összefoglalójában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS). A klasszis csatár a nemzeti csapatban tovább javította és immár 55 találattal tartja a válogatottsági gólcsúcsot, míg londoni alakulatában, a Tottenham Hotspurben 45-ször volt eddig eredményes az európai klubsorozatokban.

A 2-0-val zárult vasárnapi mérkőzés másik gólját Bukayo Saka szerezte, aki 21 évesen és 202 naposan nyolcadszor volt eredményes az angol válogatottban. Ilyen fiatalon mindössze négy játékos szerzett nála többet: Dixie Dean (16 gól), Jimmy Greaves (16), Wayne Rooney (12) és Michael Owen (10).

Izland Liechtenstein felett aratott 7-0-s Eb-selejtezős győzelme a szigetország futballtörténetének legnagyobb diadala a tétmérkőzéseket tekintve, de barátságos meccsen is csupán egyszer nyert nagyobb különbséggel: 1985-ben a Feröer-szigetek legjobbjait ütötte ki 9-0-ra.

Dánia meglepő kazahsztáni veresége (3-2) kapcsán az IFFHS azt emelte ki, hogy első ízben maradt alul olyan mérkőzésen, amelyen két góllal vezetett.

Ami a vasárnapi barátságos meccseket illeti, az Oroszország-Irak (2-0) találkozón a hazaiak részéről a végeredményt kialakító Szergej Pinyajev a valaha volt legfiatalabb - 18 éves és 144 napos - gólszerzője lett az orosz válogatott történetének. Dmitrij Szicsevet előzte meg, aki 18 évesen és 206 naposan vette be Jugoszlávia kapuját 2002. május 19-én az 1-1-gyel zárult összecsapáson.

Korrekordot állított fel a vendég brazilok egyetlen találatát szerző Vitor Roque is a Marokkóval vívott és meglepetésre 2-1-re elveszített barátságos meccsen: a brazil válogatott 21. századi legfiatalabb (18 éves és 25 napos) játékosaként debütált. A brazil futballtörténelmi örökrangsorban ebben a mutatóban ő az ötödik helyezett, nála fiatalabban csak Pelé (16 évesen és 257 naposan), Edu (16 év 304 nap), Coutinho (17 év 28 nap) és Ronaldo (17 év 186 nap) mutatkozott be a nemzeti együttesben.

BORÍTÓKÉP: Twitter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!