2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Beterjesztették a parlament elé a pedagógusok új életpályamodelljét

Ma benyújtották a Parlamentnek az új pedagóguséletpálya-törvény tervezetét. A belügyminisztérium közölte: a pedagógusok béremelési programja már rég elindulhatott volna, ha a baloldal politikusai Brüsszelben nem akadályozzák, hogy Magyarország megkapja az uniós forrásokat. Rétvári Bence szerint ez a törvényjavaslat a korábbiaknál pedagógus- és diákközpontúbb lesz.

  • Beterjesztették a parlament elé a pedagógusok új életpályamodelljét

– Ha lesz EU-s támogatás, abban az esetben a pedagógusoknak gyorsabb ütemben tudunk bért emelni, ha nem lesz, akkor lassabban. Akkor is emelni fogunk, de akkor a magyar költségvetés keretei között maradva – nyilatkozta Orbán Viktor.

Még tavaly novemberben jelentette be a miniszterelnök, hogy a pedagógusok jelentős fizetésemelésre számíthatnak.

– Hosszas, több mint három hónapnyi egyeztetés után kerül be a parlament elé az új pedagóguséletpálya-törvény – erről már a Belügyminisztérium államtitkára beszélt híradónknak. Rétvári Bence hangsúlyozta: ez a törvény pedagógus- és tanulóközpontú lesz.

– A jövő kulcsa az oktatás lesz, és ezzel mindenki egyetért, éppen ezért szükség van egy olyan pedagógus-életpályára, amely vonzó és a teljesítményt ösztönzi azért, hogy a diákok minél jobb oktatásban részesüljenek, minél jobban foglalkozzanak velük, mindenkinek minél speciálisabb segítséget tudjanak nyújtani az iskolában – hangsúlyozta az államtitkár.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke elégedett a javaslattal. Horváth Péter reményét fejezte ki, hogy a Parlamentben nem kell majd hosszan vitatkozni a törvényről.

– Én gondolom, hogy nagyon sok mindenről fog szólni a vita, és remélem, hogy ez inkább szakmapolitikai mintsem politikai vita lesz – fejezte ki a reményét az elnök.

A pedagóguséletpálya-modellről a parlamenti vita jövő hét szombaton kezdődik.

Az utóbbi időkben tartott tüntetések már egyre kevesebb résztvevőt vonzottak. Mutatott rá Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője.

– Ezek a politikai aktivisták által szervezett tüntetések az utóbbi időben vagy unalomba, nevetségbe, vagy erőszakba torkolnak, ez annak köszönhető, hogy a társadalom és a magyar választók elképzelésével nem egyezik az, amit a baloldal és a hozzá tartozó politikai erők és politikai aktivisták képviselnek. Ez annak is köszönhető, hogy a baloldal háborúpárti politikát képvisel – tette hozzá Zila János.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

"Szüksége van Magyar Péternek 24 órás rendőri védelemre?"
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!