Nemzetközi gazdaság

Melitopolt ostromolja az ukrán hadsereg

A kikötőváros elleni tüzérségi támadással kezdték a hetet az ukránok. Melitopolnál civil sebesültek is vannak.

Ukrán fegyveresek hétfő reggel támadást indítottak Melitopolnál. A Zaporizzsjai területen található tengerparti városra az ukrán hadsereg tüzérségi csapást mért, a városvezetés szerint az anyagi kár mellett civil sebesültek is vannak – írta meg a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

This photograph taken on March 26, 2023, shows a Ukrainian T-72 tank fires at Russian positions on the front line near Bakhmut, amid the Russian invasion of Ukraine.
Melitopol
Melitopolt ostromolja az ukrán hadsereg.
Fotó: AFP

Reggel 8 óra 15 perckor ukrán fegyveresek tüzérségi lövéseket adtak le Melitopol városára. A Győzelem 50. évfordulója sugárúton lévő multidiszciplináris főiskola melletti épület részben megsemmisült – írták Telegram-csatornájukon megosztott közleményükben.

Az előzetes információk szerint a támadásban négy ember megsérült, és több épület is jelentősen megrongálódott.

A kommüniké kitért arra is, hogy az említett főiskolán a tanórák órák a csapás előtt 15 perccel kezdődtek, a diákok a tantermekben voltak. A bombázást követően mindenkit evakuáltak, élelemmel és alapvető szükségletekkel láttak el. A diákokkal pszichológusok dolgoznak a támadás után.

A Zaporizzsjai terület közigazgatási főtanácsának tagja, Vlagyimir Rogov úgy nyilatkozott, hogy a városban az előzetes adatok szerint működött a légvédelmi rendszer.

Az oroszok fővárost csináltak Melitopolból – a britek szerint ez egyenlő a feladással

A brit védelmi hivatal szerint azzal, hogy a soha be nem vett Zaporizzsja megye székhelyét egy másik településre teszik át, beismerik, hogy nem képesek a város bevételére.

 

 

háború Ukrajna Oroszország Melitopol Zaporizzsja
Kapcsolódó cikkek