Tüntetést szervez a Pesti Srácok a Google budapesti székháza elé

A Pesti Srácok március 31-ére, a Google székháza elé szervez tüntetést, miután a techcég törölte a portál népszerű YouTube-csatornáját.

2023. 03. 28. 13:14
Pesti Srácok tüntetést szervez a Google székháza elé
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem hittük volna, hogy ismét eljön ez a nap. Nem hittük, hogy valaha szükségünk lesz még a ma már csak rossz emlékként porosodó tábláinkra. A táblákra, amelyekkel annak idején a Google székháza elé vonultunk és követeltük, ami jár nekünk: a szabad véleménynyilvánítás jogát. Most azonban ismét itt tartunk” – áll a Facebookon meghirdetett esemény leírásában.

A Pesti Srácok már három évvel ezelőtt is szervezett egy hasonló tüntetést, akkor hétévnyi munkájuk tűnt el a YouTube-ról
A Pesti Srácok már három évvel ezelőtt is szervezett egy hasonló tüntetést, akkor hétévnyi munkájuk tűnt el a YouTube-ról (Forrás: Képernyőfotó/Hír TV)

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt törölték a Pesti Srácok 2022 szeptemberében elindított csatornáját, a PsTV-t a YouTube-ról. A csatornának több mint 54 ezer feliratkozója volt a Social Blade adatai szerint, megtekintéseik pedig napi hetvenezer körül mozogtak, de volt olyan nap az elmúlt két hétben, amikor 240 ezer megtekintést produkált a csatorna. A történtek kapcsán a Google lapunkhoz eljuttatott közleményében indokolta meg a Pesti Srácok YouTube-csatornájának megszüntetését. „A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában” – írták. 

Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője a Magyar Nemzetnek adott interjúban megcáfolta a Google állítását. 

Hazug érvelésről van szó, hiszen a Pesti Srácok soha nem töltött fel gyermekek biztonságát sértő videót az internetre. Aki ismeri a munkásságunkat, az tudja, hogy a magyar sajtóban talán a legkeményebb oknyomozó cikksorozatokat, a pedofil bűncselekményekről szóló cikkeket éppen a Pesti Srácok írta – mondta. Hozzátette: háttér-információkból, magyarázatokból nyilvánvalóvá vált számukra, hogy valójában az LMBTQ-témákat érintő videóikat kifogásolták a Google-nél.

 

Tüntetés a törvények betartásáért

„Most az utcán kell helytállnunk! Meg kell mutatnunk, hogy sokan vagyunk, és kiállunk a jogainkért, amelyeket Magyarország alaptörvénye is garantál. Meg kell mutatnunk, hogy egy túlméretezett techcég nem írhatja felül hazánk törvényeit” – áll az esemény leírásában. 

A szervezők arra kérik az embereket, csatlakozzanak hozzájuk pénteken, március 31-én délután 17.00-kor a Google Dara utca 1–3. alatt található székháznál.

„Mutassuk meg, hogy mi nem csak statisztika vagyunk egy táblázatban. Mi emberek vagyunk, magyar emberek, akiket a Google nem hallgattathat el egy gombnyomással. Nekik is be kell tartaniuk a törvényeinket, ha tetszik, ha nem. Pénteken 17 órakor mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk! Mutassuk meg, hogy hol lakik a magyarok Istene!” – írták.

A Facebook-eseményt itt megtekintheti.

Borítókép: A Pesti Srácok már három évvel ezelőtt is szervezett egy hasonló tüntetést, akkor hétévnyi munkájuk tűnt el a YouTube-ról (Forrás: Pesti Srácok/Horváth Péter Gyula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.