Felidegesítették, Dibusz nehezen őrizte meg a nyugalmát

Az önkritika mindig a továbblépés egyik kulcsa. Nos, innen nézve a Ferencvárost nem kell félteni a Qarabagtól elszenvedett kudarc után a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, hiszen a csapat két magyar játékosa, Dibusz Dénes és Vécsei Bálint kendőzetlenül beszél a hibákról, elismerik, hogy az azeri csapat megérdemelten jutott tovább a két mérkőzés alapján összesítésben 4-2-vel.

Magyar Nemzet
2022. 08. 10. 8:02
DIBUSZ Dénes
Labdarúgó BL - Ferencváros-Qarabag Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ezen már nem tudunk változtatni. Bosszús és mérges az ember, de sajnos ez a mérkőzés elment – vágott bele az értékelésbe az M4 Sportnak nyilatkozva Dibusz Dénes, aki a három kapott gól ellenére a Ferencváros legjobbja volt a Qarabag ellen hazai pályán 3-1-re elvesztett Bajnokok Ligája-selejtezőn, majd a múltból vett hasonlót az érzéseihez. – Picit olyan érzésem volt, mint három éve a Dinamo Zagreb ellen, amikor 1-1 után kaptunk itthon egy négyest, vagy amikor a Ludogorec ellen az Európa-ligában 0-3 volt a végeredmény. Voltak lehetőségeink az első félidőben, de nem tudtunk betalálni, pedig fontos lett volna, hogy tudjunk egyenlíteni. Akkor nyilván más lett volna a meccs képe.

Ezt követően a Fradi kapusa metsző önkritikával mondta ki a lényeget:

Mindkét félidőt borzasztóan kezdtük, gondolkodásban, gyorsaságban, dinamikában, agresszivitásban, taktikailag, gyakorlatilag tehát mindenben fölénk kerekedett a Qarabag, ezt el kell ismernünk. A két mérkőzés alapján a jobb csapat jutott tovább. Ez a meccs megmutatta, hogy nem állunk készen arra, hogy a BL csoportkörében játsszunk.

Dibusz azt sem hallgatta el, rossz érzéssel követte a kapuból a meccset. 

Idegesítő volt a rengeteg ki nem kényszerített hibát látni, nehezen őriztem meg a nyugalmamat.

Majd sorra vette a hibákat:

  • Nagyon sok rossz döntést hoztunk, sokszor nem voltunk jó pozícióban, nagyon nehezen tudtuk kihozni a labdát.
  • Ha megpróbáltuk a középpályásvonalba, esetleg a támadóvonalba feljuttatni a labdát a vendégek játékosai gyönyörű szépen ott voltak, és közrezárták a mi emberünk.
  • Emellett a hosszú labdák utáni lecsorgókat nagy százalékban ők szerezték meg, pedig tudtuk, hogy ez mennyire fontos, de mégsem voltunk ott.
  • Abban bíztunk, hogy esetleg a pontrúgásokból be tudunk találni, ott volt fizikai fölényünk, azt ki kellett volna használni, de ma ez sem sikerült.

Végül megismételte, hogy jobb volt a Qarabag.

Az ellenfelünk viszont jól játszott, jól ment bele a meccsbe, intenzíven játszott és egyénileg is jól oldották meg a helyzeteket. Nehéz mit mondani, igazából nincs miről beszélni, szerintem jobbak voltak.

Hiába, nem csak a kapuban kivételes egyéniség.

Vécsei: Kihasználták a hibáinkat

– Ez a mai mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Az elején kapott gyors gól átírta a forgatókönyvet, de még akkor sem kellett volna így szétesnünk. A játék sok eleme hiányzott, ami ahhoz kellett volna, hogy megfordítsuk ezt a mérkőzést. A második félidőben már többet kockáztattunk, többet mentünk előre, de sajnos a kontráit elég jól kihasználta az ellenfél – vette át a szót Vécsei Bálint, aki csereként lépett pályára. 

– Igazából nem hiszem, hogy ennyi lenne a társaságban, mert eddig is voltak komoly mérkőzéseink, azokat is meg tudtuk oldani. Tudtuk, hogy olyan játékosaik vannak, akik a legkisebb hibát is megbüntetik. Mi viszont elég nagy hibákat követtünk el, és ki is használták ezeket. Kicsit bealudtunk a mérkőzésbe, lassan járattuk a labdát, és amit eltervezünk, a labdaszerzések utáni gyors átmenetek végrehajtását, az gyakorlatilag elmaradt. Sokszor és lassan értünk labdához, és ezzel nem tudtuk megbontani őket. A második félidőben ezen szerettünk volna javítani, de nem sikerült – fejtegette a hibákat Vécsei, majd a folytatásról is szót ejtett.

– Csalódottak vagyunk, mert hazai pályán nem tudtunk továbbjutni, ami nagyon fájó. Azt hittük, hogy itthon sikerülhet. Nem adjuk fel, holnaptól már a következő mérkőzésre készülünk és el akarjuk érni az Európa-liga csoportkörét. Az elmúlt három évben legalább ezt sikerült elérni, nem akarjuk most sem alább adni.

Borítókép: Dibusz Dénes is csalódott (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.