Itt a bizonyíték: Sorosék azért támogatják a szankciókat, mert százmilliókat nyernek rajta

Az amerikai tőzsdespekuláns vagyona, valamint az általa birtokolt részvények egyértelműen azt bizonyítják, hogy Soros György nyerészkedik a háborún és az EU által bevezetett gazdasági szankciókon.

Magyar Nemzet
2022. 09. 29. 10:48
null
Fotó: Wiktor Dabkowski/picture-allianc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén Soros György elsősorban a különböző energetikai cégekben szerzett részvényein keresztül jut tetemes vagyonhoz. Még a Bloomberg számolt be róla a nyáron, hogy Soros tőzsdei nyeresége idén meghaladta az egymilliárd dollárt, ugyanis májusban 7,5 milliárd dollárról 8,5 milliárd dollárra nőtt a nettó tőzsdei vagyonának mértéke. A különböző energiavállalatokban szerzett részvényei kifejezetten nagy éves profitot hoztak Sorosnak.

 

Sorosnak összesen 12 energiavállalatban van részvénye. Ebből nyolc cégnek jelentős nyeresége származott az idei év elejétől számítva. Júniusig további három energiacégben is volt részvénye Sorosnak, amiket habár azóta eladott, a belőlük származó éves bevételei jelentősen megemelkedtek.

 

Soros arányaiban legnagyobb éves nyeresége – ami több mint 50 százalék – az Energy Transfer LP nevű amerikai gáztermelő cégtől származott, amely cseppfolyós földgáz, azaz LNG-szállítással is foglalkozik. De a többek között az LNG-kitermeléssel foglalkozó Total Energies energiavállalat részvényeiből is jelentős összeg folyt be Sorosnak. Emellett a spekulánsnak az amerikai LNG- tárolással foglalkozó Williams vállalatban is volt érdekeltsége, innen is rengeteg pénzt vett ki.

Az orosz–ukrán konfliktus egyik legnagyobb nyertesei az LNG-cégek, hiszen az Egyesült Államok ezzel helyettesítené Európában az elmaradó orosz gázt. A Forbes áprilisban arról számolt be, hogy az Oroszországból Európába érkező gáz pótlásának igénye miatt az egekbe szökött az amerikai LNG-vállalatok nyeresége.

De a Kinder Morgan olaj-, gáz- és széndioxid-tároló vállalat, a Denbury olaj- és gázszállító társaság, az Enterprise Products földgáz- és kőolajvezeték-vállalkozás, illetve a Western Midstream gáz- és kőolajszállító cégből is hatalmas nyeresége származott Soros Györgynek.

Soros a nagyobb, globálisan működő olajcégeknek is kiemelt figyelmet szentelt az orosz–ukrán konfliktus kezdete óta. Az amerikai tőzsdespekuláns 2022 első negyedévében adta el a BP olajvállalatban lévő részvényeit, ugyanakkor szintén ebben az időszakban vásárolt Shell-részvényeket. Soros György a Shellben tartott részvényeit végül több mint 22 százalékos éves nyereséggel adta el.

 

A fenti példák alapján egyértelmű, hogy Soros György és hálózata azért lobbizik az EU-nál és a brüsszeli politikusoknál, hogy minél hamarabb szankcionálják az orosz energiahordozókat, hogy az amerikai cégekben felhalmozott befektetéseiken keresztül a szankciók legnagyobb nyertesei ők maguk legyenek. Nyilvánvaló, hogy Sorosék a szankciók által tudnak még nagyobb profitra szert tenni.

 

Borítókép: Soros György amerikai tőzsdespekuláns (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.