2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Gazdaság

Újabb 26 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság

2023 februárjában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint 4 millió 691 ezer fő dolgozott, azaz 26 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Mindez azt jelenti, hogy továbbra is 4,7 millió közeli szinten van a foglalkoztatottság - állapította meg a legfrissebb adatokat kommentálva pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

  • Újabb 26 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság

A KSH adatai szerint a munkanélküliek száma 195,8 ezer főt ért el, azaz a munkanélküliek aránya 4 százalékot tett ki. Ez továbbra is rendkívül kedvező, az uniós munkanélküliségi ráta ennél másfélszer magasabb. A foglalkoztatás és a munkanélküliség együttes növekedése a munkaerő-állomány aktivitásának növekedését jelenti, azaz egyre többen jelennek meg a munkaerőpiacon olyanok, akik korábban nem voltak láthatók a regiszterekben - fűzték hozzá.

A GFM hangsúlyozza:

a kormány célja, hogy a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is megvédje a teljes foglalkoztatottságot, kivédje a recessziót és év végéig egyszámjegyűre csökkentse az inflációt. Ennek érdekében már 20 intézkedést fogadott el a kormány.

Olyan programok segítik a gazdaságot és a vállalkozásokat, mint a Széchenyi Kártya Program, a Gyármentő Program, az energiaintenzív vállalkozások támogatása vagy éppen a Baross Gábor Hitelprogram, amelynek 700 milliárdos keretét 1000 milliárd forintra emelte a kormány, tekintettel arra, hogy a vállalkozások kevesebb mint egy hónap alatt kimerítették az eredeti keretet.

Az adatok rávilágítanak, hogy az intézkedések működnek, megvédik a teljes foglalkoztatottságot, sőt a kormányzati intézkedések az új munkahelyek létrejöttét is elősegítik - írta közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!