2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Megnyílt a Ferencváros El-menetelését bemutató időszaki kiállítás

A Ferencváros labdarúgócsapatának otthonában, a Groupama Arénában szerdán megnyílt az együttes legutóbbi Európa-liga menetelését bemutató időszaki kiállítás.

  • Megnyílt a Ferencváros El-menetelését bemutató időszaki kiállítás

"Ez a kiállítás azoknak az embereknek szól, akik úgy kezdik minden gondolatukat, hogy úgyse fog menni, és az elmúlt tíz év sportba fektetett energiája felesleges volt" - mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke. "A győzelmünkben benne van a csodálatos hazánk, a fantasztikus fővárosunk, Budapest, az összes zseniális stadionunk, a válogatott és a Fradi szereplése is. Azoknak szeretném ajánlani ezt a kiállítást, akiknek talán ideje lenne megváltoztatniuk a véleményüket. Az ebből szerzett önbizalom látszik most a magyar futballban, amikor azt mondjuk, meg akarjuk és meg is tudjuk csinálni."

Kubatov Gábor megemlékezett az El-menetelés egyik nagy pillanatáról: a csoportkörben, az első hazai mérkőzésen a török Trabzonspor ellen - amelynek a költségvetése négyszerese a magyar bajnokénak és még néhány nappal a sorozat előtt is hétmillió euróért vásárolt futballistákat - Eldar Civicet a 16. percben kiállították, mégis nyert a Ferencváros 3-2-re.

"Egy harcban nem a kutya mérete fontos, hanem a harc mérete a kutyában, ez a Ferencváros" - jellemezte egy idézettel Kubatov Gábor a csapatot.

Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője elmondta, a 2014-es nyitás óta ez a tizedik időszaki tárlat, amelyet most elsőként Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és a válogatott kapusa, Dibusz Dénes tekintett meg.

Az "EL-HŐSÖK" elnevezésű, október elejéig megtekinthető kiállításon a kupamenetelés legemlékezetesebb pillanatit lehet újra átélni képek, idézetek és számos ereklye segítségével. A tárlat bővelkedik a mérkőzéseken használt mezekben, cipőkben, valamint a riválisoktól vagy az európai szövetségtől kapott emléktárgyakban.

A Ferencváros a nyolcaddöntőig jutott a második számú európai kupasorozatban, magyar csapatként 19 év után volt újra érdekelt tavasszal, a klub történetében pedig 48 évet kellett erre várni. A zöld-fehérek a csoportkörben a török és a szerb bajnokot, a Trabzonsport és a Crvena zvezdát, valamint a francia bronzérmes Monacót maguk mögé utasítva végeztek az élen és jutottak közvetlenül a legjobb 16 közé, ahol a német Bundesligában szereplő Bayer Leverkusennel szemben búcsúztak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!