2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Sport

A West Ham United 58 év után nyert európai trófeát

A West Ham United nyerte a második alkalommal kiírt labdarúgó Konferencia-ligát, mivel szerdán a prágai döntőben 2-1-re legyőzte a Fiorentinát.

  • A West Ham United 58 év után nyert európai trófeát

A londoniak az algériai Mohamed Szaid Benrahma 11-esével kerültek előnybe a 62. percben, de nem sokkal később az olasz rivális Giacomo Bonaventura pontos lövésével egyenlített. A találkozót eldöntő találatot Jarrod Bowen szerezte a rendes játékidő utolsó percében.

A West Ham United, amely sikerével a következő idényben az Európa-ligában indulhat, legutóbb 58 éve diadalmaskodott nagy kontinentális versenysorozatban: a szigetországi klub 1965-ben a KEK trófeáját hódította el, azóta döntőig ugyan eljutott, de 1976-ban alulmaradt a belga Anderlechttel szemben szintén a KEK-ben.

A győztes angol csapat keretének a kapus Hegyi Krisztián is tagja volt, de nem nevezték a találkozóra. A West Hamet erősítő olasz Emerson Palmieri lett az első olyan labdarúgó, aki az európai szövetség (UEFA) égisze alá tartozó összes versenysorozatban diadalmaskodott, azaz a Konferencia-liga mellett megnyerte a Bajnokok Ligáját (2021), a Európa-ligát (2019), az európai Szuperkupát (2021), valamint az Európa-bajnokságot (2021) is.

Konferencia-liga, döntő:

West Ham United (angol)-Fiorentina (olasz) 2-1 (0-0)

----------------------------------------------------

Prága, Eden Aréna, 17 363 néző, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)

gólszerzők: Benrahma (62., 11-esből), Bowen (90.), illetve Bonaventura (67.)

sárga lap: Benrahma (31.), Aguerd (53.), Bowen (97.), illetve Mandragora (66.), Milenkovic (75.), Amrabat (85.)

West Ham United:

----------------

Areola - Coufal, Zouma (Kehrer, 61.), Aguerd, Emerson - Soucek, Paqueta, Rice - Bowen, Antonio (Ogbonna, 94.), Benrahma (Fornals, 76.)

Fiorentina:

-----------

Terracciano - Dodo, Milenkovic, Ranieri (Igor, 84.), Biraghi - Amrabat, Bonaventura, Mandragora (Barak, 93.) - Gonzalez, Jovic (Cabral, a szünetben), Kouame (Saponara, 62.)

II. félidő:

-----------

59-62. perc: Bedobás után Biraghi kézzel ütötte el a labdát Bowen elől, a játékvezető a videobíró segítségével ítélt 11-est, melyet Benrahma a bal felső sarokba lőtt (1-0).

67. perc: egy előre ívelt labdát Gonzalez fejelt vissza Bonaventurának, aki egy igazítás után 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

90. perc: Paqueta ugratta ki Bowent, aki rávezette a labdát a kapusra, majd mellette a kapu bal oldalába helyezett (2-1).

Bár a West Ham United már az első percben lövéssel kísérletezett, összességében mégis a Fiorentina volt veszélyesebb az első félidőben. A firenzei csapat többet birtokolta a labdát, ígéretesebb akciókat vezetett, több kapura lövéssel próbálkozott, azonban egyszer sem találta el az angol rivális kapuját, így nem tudott előnybe kerülni. A legnagyobb helyzetet Milenkovic hagyta ki, aki öt méterről a keresztléc fölé fejelt. Nem sokkal az első félóra után néhány percre félbeszakadt a játék, mert az angol szurkolók műanyag sörös poharakkal és egyéb tárgyakkal dobálták az olasz játékosokat, akik közül Biraghinak fel is szakadt a fejbőre, így őt ápolni kellett. A szünet előtti utolsó percben majdnem előnybe került a Fiorentina, de a Kouame fejese után a kapufáról kipattanó labdát Jovic hiába fejelte a kapuba, les miatt nem adták meg a találatot.

A folytatásban is többet volt a labda a lila-fehéreknél, azonban ekkor kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, nem bírtak egymással a felek. A gólhoz egy kezezés miatt megítélt 11-es kellett, de az angolok nem örülhettek sokáig, mert ellenfelük öt perccel később egyenlített. A gólváltástól megélénkült a mérkőzés, azonban a helyzetek mindkét oldalon kimaradtak. A hajrában a West Ham tűnt frissebbnek és veszélyesebbnek, játékosai erőfeszítését pedig siker koronázta, így a Fiorentinának csupán a hosszabbítás nyolc perce állt rendelkezésére, hogy ismét egyenlítsen, de ezalatt nem tudott komoly helyzetet kidolgozni, azaz az angol gárda ünnepelhetett a lefújást követően.

Borítókép: Lukas Kabon/Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!