Kövér László elvette a szót a Gyurcsány-párti politikustól

A DK-s Sebián-Petrovszki László törvénytelennek nevezte a kormányt a napirend előtti felszólalásában.

2022. 06. 27. 14:25
KÖVÉR László
Budapest, 2022. május 16. Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszél az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy brutális az infláció az országban. A baloldali politikus szerint a kormány elkezdett egy ördögi tervet, ami arról szól, hogy a kormánypártok kivezetnék Magyarországot az Európai Unióból. Sebián-Petrovszki úgy fogalmazott, hogy a provokáció mögött egy politikai akcióterv áll, ami szerinte azért történik mert Orbán Viktor számára tehertétellé vált az EU-s tagság. Mint jelezte, a DK mindezt nem tűri szó nélkül.

 Továbbá Sebián-Petrovszki törvénytelennek nevezte a kormányt, amire válaszul Kövér László házelnök elvette a szót a Gyurcsány-párt politikusától.

– Ha azt mondja, hogy a kormány vagy a parlament törvénytelen, akkor miért indultak a választáson? – tette fel a kérdést a Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabientiroda parlamenti államtitkára a válaszában emlékeztetett, hogy éppen a DK egyik szövetségese, a Jobbik volt az, amelyik nem támogatta az uniós tagságot.

Dömötör hangsúlyozta, hogy a kormány az árstopok megtartásával segíti a magyar embereket az infláció elleni küzdelemben, amiket a baloldal sohasem támogatott.

– Az egész baloldal rácsatlakozott a globális minimumadóról szóló kampányra, ami munkahelyek százezreit veszélyezteti Magyarországon 

– jegyezte meg a kormánypárti politikus, aki jelezte, hogy a baloldal mindig a külföldi érdekek mellé áll a magyar emberekkel szemben.

Borítókép: Kövér László (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.