Még az Átlátszó is elismeri: nem azért nyert a Fidesz, mert csak az ő médiája jut el az emberekhez

2022. május 21. 18:46

„Buta sztereotípia, hogy a Fideszre azok szavaznak, akikhez vidéken csak a propagandamédia jut el” – mondta az Átlátszónak Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója.

2022. május 21. 18:46
null

Hosszas cikkben foglalkozik az Átlátszó az ellenzéknek azzal az állításával, amely a választás óta különösen előtérbe került, és amelynek lényege az, hogy a Fidesz-KDNP április 3-i, kétharmados győzelme a konzervatív sajtó „túlsúlyával” magyarázható.

Az Átlátszó ezzel kapcsolatban azt írja: viszonylag kevesen vannak, akikhez valóban csak egyféle hírforrás jut el, ez még a kistelepülésekre sem ez a jellemző.

Buta sztereotípia, hogy a Fideszre azok szavaznak, akikhez vidéken csak a propagandamédia jut el, és nem tudnak internetezni, ezért ki kell nekik nyomtatni az internetet”

– mondta az Átlátszónak Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója. Szerinte „valójában kis réteg az, akik csak egyféle médiához férnek hozzá. Sokkal többen vannak, akikhez eljut a független média is, ennek ellenére mégis a kormánypártok üzeneteit fogadják el.”

Vidék-város ellentét? Szó sincs róla!

Lakóhely szerint sem akkora az eltérés a médiafogyasztási szokások között, mint azt sokan gondolják: a Mérték Médiaelemző 2020-as kutatásában azt mérte, hogy az egyes médiumok látogatottsága hogyan oszlik meg a településtípusok szerint. A kutatás szerint viszonylag csekély a különbség: az MTVA nézettsége például városokban a legmagasabb, a 24.hu látogatottságának nagy része vidéki városokból és kistelepülésekről jön. Ugyanez elmondható a TV2 és a hvg.hu nézettségéről is.

Kapcsolódó

Nyitókép: Mátrai Dávid

Kapcsolódó cikkek

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papamaci1957
2022. május 22. 15:58
És akikhez eljut a FOS, azok se lesznek okosabbak töle. Mai hír az Indexen: "Motorjával egy vasúti átkelőnél gyorsvonattal ütközött péntek este Vámosgyörk és Horcsány között egy 15 éves fiú.: Hát az a Horcsány bizony Hort-Csány vasútállomás akar lenni, kedves Indexes újságíró. És még egy mondat a cikkből: "A vonat csaknem óránkénti 120 kilométeres sebességgel száguldott..." Előszőr is 120 km/h. Ennyi a vonat utazósebessége, ez messze van a száguldástól.
states
2022. május 22. 15:07
Minél tovább etetik magukat a fidesznek lejt a pálya dumával, annál tutibb az újabb kétharmad.
A Hatos
2022. május 22. 12:51
"Sokkal többen vannak, akikhez eljut a független média is" Vajon melyik független médiára gondolhatott?
Rocktoberi
2022. május 22. 12:41
Bárki rájöhet, hogy ostoba legenda a jobboldali médiafölény. Elég végigkapcsolni a tévécsatornákon és megnézni, hogy milyen újságok kaphatóak a lakóhelyén. Nálam is bejön az ATV, RTL KLUB stb. de sose nézem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik