Joe Biden a Twitteren kérte árcsökkentésre a benzinkutak üzemeltetőit, hogy segítsenek az inflációtól sújtott Amerikának. Erre a bejegyzésre reagált Jeff Bezos, a világ egyik leggazdagabb embere, aki nem értett egyet az elnök javaslatával – írja a Fortune.

Joe Biden amerikai elnök szombaton a következő Twitter-bejegyzést tette közzé:

Az üzenetem a benzinkutakat üzemeltető és az üzemanyagárakat meghatározó vállalatoknak egyszerű: a háború és a globális veszély ideje van. Csökkentsék az árakat – azonnal

– írta Biden.

Az amerikai elnök bejegyzését nem hagyta szó nélkül az Amazon alapítója, Jeff Bezos, a világ egyik leggazdagabb embere.

Az túl fontos probléma ahhoz, hogy a Fehér Ház ilyen kijelentéseket tegyen. Ez vagy egyenesen félrevezetés, vagy az alapvető piaci dinamika mélységes félreértése

– írta Bezos.

Csütörtökön Biden a madridi NATO-csúcstalálkozó sajtótájékoztatóján felszólalva azt mondta, az amerikaiak, „amíg csak szükséges”, elviselik a magas gázárakat Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai inváziójának megfékezéséhez.

Az amerikaiak 70 százaléka, köztük a demokraták 43 százaléka nem helyesli Biden gazdasággal kapcsolatos intézkedéseit

– derül ki az Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research új felméréséből, amelynek eredményeit szerdán tették közzé.

A felmérés szerint az amerikaiak közel 80 százaléka, köztük a demokraták 67 százaléka rossznak tartja az ország gazdasági helyzetét. Biden nemrég azt mondta az Associated Pressnek, hogy tisztában van azzal, hogy őt hibáztatják, és hogy a benzinárak emelkedése korrelál népszerűségének csökkenésével.