Miféle futballünnepre készül a koszovói kapitány?!

2024. március 26. 10:34

Franco Foda nagy kihívásnak minősítette a magyar válogatott elleni mérkőzést.

2024. március 26. 10:34
FODA, Franco
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

***

 

A 19.00 órakor kezdődő összcsapás előtti sajtótájékoztatón Koszovó februárban kinevezett szövetségi kapitánya többek között elmondta: 

– Ugyanolyan öntudatos és bátor támadójátékot várok, mint az Örményország elleni idegenbeli találkozón, amelyet ugyan csak 1-0-ra nyertünk meg, de a győzelmünk lehetett volna magabiztosabb is.

A rutinos szakvezető a Sturm Grazban évekig együtt futballozott Szabics Imrével, sőt 2018 és 2022 között közösen irányították Ausztria válogatottját. 

Foda igazi futballünnepre számít a Puskás Arénában, és azt is hozzátette: „a magyarok elleni összecsapás számunkra egy igazi kihívás lesz, ezzel együtt öröm lesz ebben a csodálatos stadionban játszani”.

Az édesapja révén olasz származású koszovói kapitány Marco Rossi csapatáról is elmondta a véleményét.

– A magyar válogatott egy kitűnő együttes, amely rendkívül fegyelmezett játékra képes, emellett taktikailag kitűnően felkészített csapat, amely remekül kontrázik.

Koszovó labdarúgó-válogatottját azért sem szabad lebecsülni, mivel a meghatározó játékosai többsége európai topligákban játszik.

 

LEAO, Rafael; RRAHMANI, Amir
Amir Rrahmani (balra) a világsztárokkal is felveszi a versenyt Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco

Közülük is kiemelkedik a Napoli futballistája, Amir Rrahmani (a belső védő értékét 20 millió euróra, mintegy 8 milliárd forintra becsüli a Transfermarkt...), aki a ma esti összecsapás előtt elárulta, mit is kért tőlük Franco Foda.

– A szövetségi kapitány felhívta a figyelmünket arra, hogy ellenfelünket már a saját térfelükön támadjuk le, mert így a gólszerzés is könnyebb lesz! Ez már csak azért sem lesz egyszerű feladat, hiszen a magyar válogatott egy minőségi együttes.  

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­l­á­n­­­y­o­­­k­ ­­v­­­á­r­n­a­­k­­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!