Világbajnok lett az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott

2022. augusztus 19. 22:28

Az U18-as magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel jutott el a döntőig.

2022. augusztus 19. 22:28
null

Kovács Róbert együttese a péntek esti fináléban óriási csatában, fantasztikus hangulatú összecsapáson ötméteresekkel győzte le a házigazda szerb csapatot. 

Az U18-as magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel jutott el a döntőig, a csoportkörből a horvátokat, a kazahokat, az üzbégeket és a kuvaitiakat megelőzve közvetlenül jutott a negyeddöntőbe, a nyolc között 11-4-re ütötte ki az olaszokat, majd az elődöntőben 10-7-re verte a spanyolokat.    

A magyar csapat a finálé elején már három góllal is vezetett, a szerbek azonban visszajöttek a meccsbe, amelyet végül 11-11 után ötméteresek döntöttek el. A szétlövésben az egyetlen védést a magyarok cserekapusa, Csite Loránd mutatta be, ő a negyedik párban váltotta Gyapjas Viktort. A mindent eldöntő lövést Bede Marcell értékesítette.

(MTI)

Nyitókép: waterpolo.hu/Dobos Sándor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. augusztus 20. 18:50
Bravo ! Hajra Magyarok ! es koszonjuk szepen !!!
krampus
2022. augusztus 20. 13:05
lassan atlepnek a felnott mezonybe...ok lesznek az uj halal-csapat, legyoznek mindenkit!
Senki Alfonz
2022. augusztus 20. 12:11
Alakul az olimpiai csapat!!! Már csak izmot, húst kell rájuk tenni, majd még jobban összetartani őket és kész az újabb aranycsapat!!!
dekoninck
2022. augusztus 20. 10:48
Azért ezen a héten nem kevés magyar sportsiker született! :-) hajrá, magyarok! (Pedig Orbán mindent megtesz, hogy tönkretegye az országot, a 12 gyerekes roma család éhezik, de ezek a sportolók ellenállnak!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik