2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Miskolcon a Fidesz, Újpesten a baloldal nyert

Miskolcon magabiztos győzelmet aratott az időközi önkormányzati képviselő választáson a kormánypárti kihívó, Barta Gábor. A Fidesz-KDNP így visszahódította a baloldaltól a korábban elveszített választókerületet.

  • Miskolcon a Fidesz, Újpesten a baloldal nyert

A 3. számú egyéni választókerületnek azért kellett új képviselőt választani, mert a 2019-ben itt győző DK-s Hegedűs Andrea listán a parlamentbe jutott. 

Nem csak választókerületi riválisomat, de a teljes DK frakciót sikerült legyőznünk! 

– mondta győzelmi beszédében Barta Gábor, a Fidesz-KDNP képviselője.

Mint fogalmazott:

„Hiába kampányoltak az utcán, a lépcsőházakban és a miskolci kocsmákban a DK-frakció tagjai, a Miskolc 3. számú választókerület polgárai a mostani győzelemmel egyértelmű üzenetet küldtek: nincs szükségük árnyékkormányra,  nincs szükségük Gyurcsányra!”

Beszédében megköszönte a kampányban dolgozó aktivisták, szimpatizánsok munkáját, majd átadta a szót Csöbör Katalin, fideszes országgyűlési képviselőnek, aki a teljes, – ahogy Barta fogalmazott – háttérországok biztosította a kampányában. Hozzátette:

Tanulságos időközi választás volt. Az április 3-i országgyűlési választások után most mondhatni házhoz jött a pofonért Gyurcsány Ferenc és a DK frakciója. Egy baloldalinak elkönyvelt, ellenzéki vezetésű városban, úgy tudtunk győzni, hogy a DK teljes frakciója, élükön Gyurcsány Ferenccel, napokig személyesen kampányoltak a választókerületben. A választási eredmény azonban megmutatta, hogy Gyurcsány már csak árnyéka önmagának.

A Fidesz-KDNP miskolci frakciója közleményében úgy fogalmazott: Barta Gábornak, annak ellenére sikerült nyernie Miskolc 3. számú választókerületében, hogy hét közben a teljes DK frakció – élén Gyurcsány Ferenccel – személyesen kampányoltak riválisának az ellenzéki városvezetésű borsodi megyeszékhelyen. Mint írták, hét közben Miskolcon tartott kihelyezett frakcióülést a Demokratikus Koalíció. Az ülést követően a frakció tagjai ellepték a miskolci 3. számú választókerületet. Fórumokat tartottak szerte a körzetben. – A lelkesedésük azonban minden bizonnyal gyorsan tovaszállt, miután szinte senki sem volt kíváncsi rájuk Miskolcon. Gyurcsány Ferenc utcafórumára is mindössze 50-60 érdeklődő gyűlt össze – fogalmazott a Fidesz-KDNP miskolci frakciója közleményében.

Újpesten az időközi önkormányzati képviselő választáson megtartotta a helyét a baloldal, szűk különbséggel nyert az ellenzéki összefogás jelöltje, Maholányi Zsolt.

Budapest IV. kerületében a korábbi LMP-s alpolgármester, Kanász-Nagy Máté helyéért küzdöttek a jelöltek.

A nyár elején a 2. számú választókerületben már tartottak egy időközit, ezen a választáson a baloldal meg is tudta tartani pozícióját. Vasárnap időközi választást tartottak még a Hajdú-Bihar megyei Derecskén, ahol feloszlatta magát a nyolcfős képviselő-testület, ezért kellett új választást kiírni. E mellett voksoltak még a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zagyvarékason, itt lemondás miatt választottak új polgármestert. Voksoltak még a Vas megyei Szarvaskenden, a Békés megyei Örménykúton, a Somogy megyei Kisasszondon, valamint a Zala megyei Nemesnépen, ahol egy korábbi időközi polgármester-választáson szavazategyenlőség alakult ki a két független jelölt között. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!