2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Tizenhárom éves lányt kényszerített prostitúcióra

Tizenhárom éves lányt kényszerített prostitúcióra egy férfi Salgótarjánban, a 25 éves férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka miatt emeltek vádat - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

  • Tizenhárom éves lányt kényszerített prostitúcióra

A sértettnek legalább 12 alkalommal kellett szexuális szolgáltatást nyújtania alkalmi partnereinek, 2000 és 7000 forint közötti összegekért, a pénzt át kellett adnia a vádlottnak - írta közleményében az ügyészség.

A benyújtott vádirat szerint a vádlott és az akkor 13 éves sértett 2020 decemberében ismerkedtek meg és 2021. október végéig közös háztartásban laktak; 2021 áprilisától kezdve a férfi - a gyermek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva - más személyekkel folytatott szexuális cselekményekre kényszerítette a lányt. A vádlott többször megverte a lányt, amikor az tiltakozott.

A megyei főügyészség szexuális visszaélés, valamint 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt emelt vádat a férfival szemben. Emellett vádat emeltek ellene kábítószer-birtoklás vétsége miatt is, mivel 2021 novemberében kábítószernek minősülő anyagot fogyasztott.

A vádhatóság közölte: azt indítványozták, hogy a bíróság szabjon ki a férfira fegyházbüntetést, továbbá tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezné.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!