A Katonai Bizottság elnöke: A NATO készen áll a közvetlen konfrontációra Moszkvával

2023. január 29. 11:33

Rob Bauer azért gyorsan leszögezte, a NATO csak akkor lép harcba, ha Oroszország átlépi a vörös vonalat azzal, hogy megtámadja valamelyik tagállamot.

2023. január 29. 11:33
null

A NATO Katonai Bizottságának elnöke a portugál RTP tévécsatornának adott interjújában kijelentette, az Egyesült Államok vezette szövetség készen áll az Oroszországgal való közvetlen konfrontációra, írja a TASZSZ orosz állami hírügynökségre hivatkozva az Index. Rob Bauer azért gyorsan leszögezte, a NATO csak akkor lép harcba, ha Oroszország átlépi a vörös vonalat azzal, hogy megtámadja valamelyik tagállamot. Hangsúlyozta, a NATO-nak felkészültnek kell lennie, mert

jelenleg Oroszországé a katonai kezdeményezés.

Jens Stoltenberg korábban aggodalmának adott hangot, hogy az ukrajnai harcok háborúvá szélesedhetnek Oroszország és a NATO között. Ha a dolgok rosszul alakulnak, annak rossz vége lehet. Ez egy szörnyű háború Ukrajnában, olyan háború is, amely a NATO és Oroszország közötti háborúvá fajulhat. Mindennap azon dolgozunk, hogy ezt elkerüljük – idézte az Independent a NATO főtitkárát.

Nyitóképünk illusztráció: Fotó: MUSTAFA CIFTCI / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

***

Kapcsolódó cikkek

Összesen 247 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. január 29. 22:15
A nato vezetői csak az amerikai érdekeket nézik! Kibxszni az usa-t a nato-ból és kiutasitani az összes amerikait európából! Ja és küldeni nekik egy levelet amiben az áll: hogy ha még egyszer bxszakodnak itt európában akkor az nato elleni támadásnak minősül és attól a pillanattól kezdve a nato hadban áll az usa-val!
masikhozzaszolo
2023. január 29. 21:20
Angard! Avangard.
nemox
2023. január 29. 19:42
NATO hoz tartozhasson nem pedig a szovjetekhez. Ezért a NATO ra fújolni azt jelenti, hogy valaki szovjet gyarmatosítást követelő kém. Továbbá a NATO az ami jelenleg a védelmünket biztosítja, ezért aki a NATO felkészültsége ellen beszél szó szerint mocskos hazaáruló, jobban mint bármelyik DKs. Végül pedig aki a szövetségeseinktől való elpártolást támogatja, az egy hajszállal sem jobb a történelem köpönyegforgató hazudozó románjainál.
egon samu
2023. január 29. 19:28
Annalena Baerbock szivecském szóljál már Rob Bauernek, hogy Németország és a NATO már az elsö fegyverszállítások óta háborút visel Oroszország ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik