Győzelemmel hangolt a Fradi a hétvégi szuperrangadóra

A papírformának megfelelően győzelemmel melegített be a Ferencváros női kézilabdacsapata a szombati Győr elleni rangadóra. Elek Gábor csapata 34-28-ra nyert a Vác ellen, és ezzel bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 20:38
Márton Gréta
Márton Gréta Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösebb meglepetés nem történt, az FTC 34-28-ra nyert a Vác ellen a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében. Az FTC és az ellenfele sem fordított túlságosan sok energiát a mérkőzés megnyerésébe: a két csapat közötti minőségkülönbség miatt eleve csak a zöld-fehér győzelem mértéke, a gólkülönbség volt kérdéses. Mivel a Fradi a Győr elleni NB I-es rangadóra, a Vác pedig a DVSC elleni bajnoki meccsre készült elsősorban, nem sziporkáztak a játékosok.

Az első félidőben kialakult hétgólos különbség a végére hatra csökkent: a Fradinak tehát bőven belefért, hogy egy góllal elveszítse a második félidőt. A Ferencváros csapatában a női válogatott bő keretébe meghívott Kukely Anna és Klujber Katrin volt a legeredményesebb, mindketten hét gólt szereztek.

A Magyar Kupa-negyeddöntő további programja: 

Szerda, 17.00: MTK Budapest–Budaörs
Szerda, 18.00: DVSC Schaeffler–Siófok
Szerda, 18.00: Szombathely–Győr
A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el.

A Török Bódog Női Magyar Kupa négyes döntőjét április 22–23-án rendezik meg a Tatabányai Multifunkciós Sportcsarnokban.

A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve ITT érhető el.

Borítókép: Márton Gréta nem rontott lövést, négy gólt szerzett (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.