Mutatjuk, hogy merre vonulnak a zivatarok

Holnap már országszerte fordulhatnak elő újra nagyobb számban záporok és zivatarok, néhol intenzív felhőszakadások is.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI, MET.HU2023. 06. 05. 17:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg hazánk határain belül a Dunántúl nyugati felében fordulnak elő záporok és zivatarok, ami az Országos Meteorológiai Szolgálat 17.40-es radarképén is jól látható:

 

Holnap viszont már országszerte fordulhatnak elő nagyobb számban záporok és zivatarok, ezért

az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk összes vármegyéjére kiadta már a citromsárga riasztást, ami azt jelenti, hogy zivatar kialakulása során az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

 

 

Kedd estig a Kárpát-medence egy magasnyomás peremén helyezkedik el, a magasban nedves levegő érkezik fölénk, eső, zápor, zivatar többfelé előfordulhat.

Hétfőn délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Keleten és északkeleten várható a legtöbb napsütés. Elsősorban a Dunántúlon, illetve a vastagabb felhővel borított, déli részeken gyenge, időszakos eső előfordulhat.

Kora estétől egyre többfelé várhatók záporok és zivatarok. Éjszaka erősen felhős vagy borult, csapadékos idő várható. Az egyre inkább északkelet felé helyeződő zivatarok száma megnő.

Kedden a felhőzet a legtöbb helyen gomolyossá válik, több-kevesebb napsütés is várható, azonban többfelé várható eső, zápor, zivatar.

A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés tapasztalható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 19 és 26 fok között várható, magasabb értékek a délnyugati tájakon valószínűek.

 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.