Holoda Attila: Semmi közük a szankciónak ehhez a kormányzati intézkedéshez

2022. december 07. 13:40

Az energetikai szakértő szerint a brüsszeli döntés nem áremelkedést, hanem pont árcsökkenést okozott.

2022. december 07. 13:40
null

Holoda Attila energetikai szakértő szerint a hazai olajvállalat továbbra is az orosz vezetékes olajból látja el az országot, ezt pedig eddig is olcsóbban kaptuk, magyarázata szerint a kormány indoklása sántít, úgy fogalmazott az Indexnek, hogy a kedd esti bejelentés kiemelten pozitív fejlemény, szerinte látszott, hogy képtelenség tartani az ellátásbiztonságot.

– jelezte, majd úgy folytatta, a hazai helyzet olyan szintre súlyosbodott, hogy importőrökre is szükség volt az ellátás biztosítása érdekében, szerinte a benzinárstop megszüntetésével visszaesik a pánikfelvásárlás. A volt államtitkár szerint másfél hónap kell, mire egyre tud állni a hazai üzemanyagimport. 

Bődületes kockázatot vállal Európa - Hernádi Zsolt a Mandinernek

„Az orosz agressziót nem nézhetjük tétlenül, de az eszközök mintha nem lennének végiggondolva" - mondja a Mandinernek adott címlapinterjúban Hernádi Zsolt. A Mol elnök-vezérigazgatójával készült interjúnkat lejjebb görgetve olvashatja el. Az EU-s szankciókról szólva a Mol elnök-vezérigazgatója a Mandinernek úgy fogalmazott: a politikai számítás felülírta a gazdasági racionalitást, a túlélési ösztönt.

A kormány magyarázatát, miszerint a szankciók miatt kell kivezetni az ársapkát Holoda nem fogadta el, azt mondta semmi közük nincs a szankcióknak a kormányzati intézkedéshez, véleménye szerint 

a brüsszeli döntés nem áremelkedést, hanem pont árcsökkenést okozott, hiszen kedden 5 dollárt esett az olaj ára a tőzsdén.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kapcsolódó cikkek

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Keteszturi
2022. december 07. 23:47
Ez van ha kirugsz egy zsido allamtitkar helyetest..tetves pofazo..uszit es hazudik..mar reg lekellene csukni a nyavajgot!!!
benedek77
2022. december 07. 16:48
Orbán egy hazudós geci. Ezt eddig is tudtuk.
lugyu
2022. december 07. 16:05
Hú bazmeg.... Az ATV nézőket fogja ezzel hergelni.
Kormánypárti1
2022. december 07. 15:43
Miért nem bírom manapság az ilyen Holo kezdetű kifezésekkel összefüggőket? Ja. Akkora pánik alakult ki a kutakon a MOL és a moslékosok kör SMS-ének köszönhetően (Datadat???) hogy még a gyalogosok és az elektromos rolleresek is ott sorakoztak benzinért! Ugyan már! Hagyjuk már Ibolykát! Csak a vak számára nem nyilvánvaló, hogy a MOL megzsarolta a kormányt mert pofátlanul ácsingóznak a még nagyobb profitra és közölték velük, hogy ha nem veszik le a sapkát, akkor olyan üzemanyag hiányt csinálnak, hogy abba belebuknak. Pedig ha ellenállt volna a kormány és elfajul a helyzet, én a MOL székházát, meg kútjait tartottam volna célpontnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik