Rendkívüli: Ukrajna bekéreti a magyar nagykövetet Orbán Viktor mondatai miatt

2023. január 27. 20:32

Az ukrán külügyi szóvivő szerint „Budapest folytatja azt az utat, amelynek célja a magyar-ukrán kapcsolatok tönkretétele”.

2023. január 27. 20:32
null

Az ukrán külügyminisztérium beidézi Íjgyártó Istvánt, Magyarország ukrajnai nagykövetét, hogy panaszt tegyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatos „elfogadhatatlan” megjegyzései miatt – közölte a minisztérium szóvivője.

Az AlJazeera szerint Oleg Nikolenko azt írta a Facebookon, hogy

„Az ilyen kijelentések teljességgel elfogadhatatlanok. Budapest folytatja azt az utat, amelynek célja a magyar-ukrán kapcsolatok tönkretétele” – mondta. Hozzátette: „A magyar nagykövetet behívjuk az ukrán külügyminisztériumba egy megbeszélésre. Fenntartjuk a jogot, hogy más intézkedéseket is hozzunk”.

 

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 377 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
optimiska
2023. január 28. 13:17
Zelleréket azért fizetik, hogy harcoljanak az utolsó ukrán katonáig miközben újabb és újabb csodafegyverben reménykednek. Ágyútölteléknek tökéletes népség. A többi elmenekül, vagy megdöglik. A vezetők feláldozzák az országot, aztán valamelyik mediterrán villájukban gondtalan új életet kezdenek az ágyútöltelékért (vérért) kapott pénzből. Az üzlet jól megy.
yndi
2023. január 28. 12:41
Orbán egy kocsmai fideszes tahó szintjén érti a világot. Nagyon kínos, hogy egy ilyen alak Magyarország miniszterelnöke.
KBA98
2023. január 28. 12:23
Ukraine? they belong on the dustbin of history! The Hungarians who were born there (only the border line was drawn in the wrong place when Great Hungary was dismembered) have never set foot outside their own country in their lives and this trash provocateur is sending them to their deaths? and you still expect us to help you even more? Every day, 10 thousand Ukrainians come to our country, where they get full food, school for the children, everything, those who want to stay, those who want can move on. And does this trash the Hungarians living in the minority? Ukraine was never a separate country, it was always part of Russia! Ukrajna? úgy összesen a történelem szemétdombján van a helyük! A magyarokat, akik ott születtek, (csak a határvonalat rossz helyen húzták meg, amikor Nagy Magyarországot szét darabolták), soha az életben ki nem tették lábukat a saját hazájukból és ez a szemét provokátor őket küldi a halálba? és még azt várja el tőlünk, hogy még többet segítsün? Naponta ukránok 10 ezrei érkeznek hazánkba, ahol élelmet teljes ellátást, iskolát a gyerekeknek, minden megkapnak, aki akar marad, aki akar tovább mehet. És ez a szemét irtja a kisebbségben élő magyarokat? Ukrajna soha nem volt külön ország, mindíg Oroszország része volt!
Namond
2023. január 28. 11:49
Orbán Victor a Karmelitában ezt is közölte a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján részt vevő újságírók 15 fős csoportjával; "nem könnyű neki Tanács-ülésekre járnia, hiszen ott ő a homokzsák. Hogy ezt elviselje, ahhoz erős gerinc és az a meggyőződés szükséges, hogy a választók akarata fontosabb, mint az ellenfelek véleménye" Ami ugye azt jelenti, hogy közutálatnak örvend a miniszterelnökök között, igen vastag bőr kell ahhoz, hogy miniszterelnök ellenfelei véleményét figyelmen kívül hagyva, hatalmi ambícióit szolgáló akaratát választói kívánságaként eladni próbálja. Nem csoda, hogy a hazai média nem közöl videókat Orbán brüsszeli tárgyalásairól, csak az azokra megérkezéséről, ahol csak a minimális protokoll szerinti udvariasságot kapja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik