idezojelek

Antónia, a tekintetes

Amit Orbánra gondolva poénkodnak, az valójában a lemészárolt, elüldözött, kiszorított magyar nemesi családok feletti gúnyolódás.

Cikk kép: undefined

Szellő Pistával együtt dolgoztam anno, rosszat nem mondhatok róla, jobbakat annál inkább. István tulajdonképpen normális fazon. Pont.

Na, de itt ez a kis vicces, politikailag icipicit motivált elszólás, ugye. Hogy tudniillik Erős Antóniának a következőt mondta a híradó lezárásaként:

Tekintetes asszonnyal búcsúzunk mára innen a székesfővárosból, kisztihand! Este Rábai uram várja önöket!

Tekintetes asszonynak nevezed a műsorvezetőtársat, miközben a megszólítás – hagyományosan – a nemesi származású vagy iskolázott úriasszonyoknak járt ebben az országban, egészen addig, míg a nemesasszonyok és a megszólítások egyidejűleg ki nem koptak végleg. Azért koptak ki, mert felnőtt egy demokratikus álszövegekre tenyésztett, egalitárius társaság, akik a világon mindent, így a rangokat, megszólításokat is felszámolták, ahogyan felszámoltak minden mást is, a ruhaviselettől a népdalokig. Mindent, ami erő és hagyomány volt ebben az országban.

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy tekintetes asszonynak jobbára a parasztok nevezték a náluk tanultabb személyeket. Mondjuk, a kocsislegény az ügyvéd feleségét. Ezt most hadd ne kommentáljam, jó?

Miközben ebben az országban sok családban létezik nemesi örökség, fogalmam sincs, hogy Erős Antóniát, aki Szigetváron született Erős Antal tehergépkocsi-vezető és Rab Borbála óvónő gyermekeként, szerencsés-e tekintetes asszonynak nevezni.

Szerintem maradjunk az Antóniánál. Egyrészt, mert jogosnak látszik, másrészt, mert belterjesen demokratikus, harmadrészt pedig azért, mert olyan RTL klubos. Antónia dolgozó nő. Nem tekintetes.

Amit itt Orbánra gondolva poénkodtok, az valójában a lemészárolt, elüldözött, kiszorított magyar nemesi családok feletti gúnyolódás. Nem vicces: gyalázat. Hajszálpontosan olyan modortalanság, mintha valakit a származása, vallása, bőrszíne miatt cinkelnétek.

Szeretettel üdvözöllek, István!

....

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

Borítókép forrása: YouTube (képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.