Az év EP-képviselőjének választották Cseh Katalint és Ujhelyi Istvánt

2022. június 30. 07:36

Az MSZP politikusa nem először nyeri el ezt a díjat.

2022. június 30. 07:36
null

Az év EP-képviselőjének választották Cseh Katalint, a Momentum Mozgalom európai parlamenti (EP-) képviselőjét és Ujhelyi Istvánt, az MSZP EP-képviselőjét – tájékoztatott az uniós politikával foglalkozó kéthetilap, a The Parliament Magazine Twitter-oldalán csütörtökön.

Az elismerést a magazin hirdeti meg és adja át minden évben. A politikusok több kategóriában versenyeznek, akiket magánszemélyek, képviselők, érdekvédelmi- és civilszervezetek is jelölhetnek. A beérkezett jelölésekből több kategóriában választanak ki egy-egy EP-képviselőt az alapján, hogy kik és hányan jelölték, illetve milyen valós indokok és munka támasztja alá a jelölésüket.

Cseh Katalin a koronavírus okozta válságra adott válaszok kategóriában nyerte el az elismerést.

„Rengeteget jelent ez a díj, az, hogy a munkámat így is elismeritek, köszönöm. A továbbiakban is egy erősebb és egységesebb Európáért, az emberekért fogok dolgozni, azért, hogy az Európai Unió egy ellenálló és a kihívásokra valós válaszokat adó közösség legyen” – írta Twitter-üzenetében az EP-képviselő.

Ujhelyi munkáját már nem először ismerik így el

Ujhelyi István idén az infrastruktúra, közlekedés és turizmus kategóriában nyerte el a díjat, elsősorban az ingyenes InterRail-bérletprogram megvalósítása és fejlesztése terén kifejtett munkája, valamint az EP szakbizottságának turizmusért felelős alelnökeként a koronavírus-járvány miatt erősen érintett turisztikai ágazat érdekében végzett munkája elismeréseként. Az MSZP politikusa 2017-ben a közlekedés kategóriában is elnyerte az elismerést.

Ujhelyi István az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a díj elnyerése

Szavai szerint egyértelműen elismerték Brüsszelben, hogy a magyar emberek képviseletében számos úttörő programot, így például az Európai Egészségügyi Uniót, az ingyenes InterRail-bérletprogramot, vagy épp a turisztikai szakmai szervezetek együttműködését megerősítő, az ágazatnak végre érdemi, európai figyelmet hozó kezdeményezéseket sikerült az asztalra tennie – tette hozzá Ujhelyi István.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. július 01. 14:18
Naná. A büdös hazaáruló trógereket így jutalmazzák. A cafka Donáth hol maradt? No és a tetves komcsi Ceausescuné? Ej, ej! Két ilyen büdös hazaáruló ribancot kihagyni felháborító!
gonterl
2022. július 01. 09:26
Tudomásul kell venni, hogy az EU érdekei néha eltérnek egyes tagországok érdekeitől. Valakiknek képviselni kell az EU érdekeit is. Elvileg minden pártban lehetnek olyanok, akik nem a pártjuk, hanem Magyarország érdekeit képviselik. Ezek a képviselők ettől még nem lesznek a pártjuk árulói, mert egyéb kérdésekben egyetértenek a pártjukkal.
kitiltott
2022. július 01. 01:24
A legszarossabb nyelvű ugynokok
bardibela@gmail.com
2022. június 30. 23:11
Heller zsidráknak még szobra is van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik