Német lap: Miközben Európában kétségbeesetten keresik, hogyan jussanak más úton gázhoz, Magyarország még több gázt kap

2022. augusztus 16. 10:23

A Die Tageszeitung szerint Orbán három dolgot ért el a „magyar különúttal”.

2022. augusztus 16. 10:23
null

A Die Tageszeitung nevű német lap beszámolt arról, hogy hazánk még több gázt kap Oroszországtól. Kifejtették, hogy miközben Európában kétségbeesetten annak a módját keresik, hogyan jussanak más úton gázhoz, Magyarország még több gázt kap Oroszországtól.

A cikk szerint hazánk augusztus végéig további napi 2,6 millió köbméter orosz gázt kap.

Megjegyezték, hogy Magyarország és Oroszország között még folynak a tárgyalások a szeptemberi orosz szállításokról valamint, hogy Európa többi részének viszont télen legalább 15 százalékkal kell csökkentenie a gázfogyasztását.

Orbán három dolgot ért el

A lap megjegyezte, hogy Orbán három dolgot ért el ezzel a „magyar különúttal”: a lap megfogalmazásában olcsó energiát kap barátjától, Vlagyimir Putyintól, bosszantja az EU-t, amely egységes szövetségesként akar fellépni Oroszország ellen, és jelzi honfitársainak, hogy a Kreml urával való barátsága kifizetődő. Szerintük Magyarország „opportunista energiapolitikája” az EU alkotmányos mechanizmusaival nem kezelhető.

Nyitókép: MTI

Kapcsolódó cikkek

Összesen 435 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. augusztus 17. 09:07
Magyarország nem "kap" gázt, hanem megveszi. A németeknek meg csak be kell indítani az Északi Áramlat 2-t és annyi gázuk lesz, amennyi kell. Mit jár ezeknek a hazug, mocskos pofája?
Sotokan
2022. augusztus 17. 07:43
Olcson veszi ez a Bohoc Főispán és drágán adja a saját népének a sok birka meg be is dől a rezsi csőkentésnek :) Érdekes a németeknek hogyn van 75% on a készlete mi meg mindig 48%on stagnálunk?? Mindegy majd fütünk fával :)
Agonosz
2022. augusztus 16. 22:31
A szokásos gerinctelen haszonleső kétszínű politika. Orbán a ruszki háborús agresszor talpnyalója. Magyarország kormányai közül nem soknak volt gerince a "dicső" történelmünk során. Sokszor voltunk köpönyegforgatók....
ZeroTadpole8073
2022. augusztus 16. 20:54
Ajvé, ha ezt megtudja a magyar ellenzék! Magyarország még több gázt kap? Az nekik nem jó! Ahogy az sem, ha kevesebbet. Rezsicsökkentés? Szar volt, ismerek olyan idiótát, aki szerint nem is volt.(persze most azon hőbörög, miért módosították) Ingyen gáz? Az se nem jó. Semmi se nem elég jó nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik