Marco Rossinak nem tetszett Szoboszlai és Sallai játszadozása

Megnyerte idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő csapata 1-0-ra múlta felül Észtországot a Puskás Arénában, de a szövetségi kapitány nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal. Egy jelenet különösen dühítette.

2023. 03. 23. 22:56
Marco Rossi Magyarország–Észtország
20230323 Budapest Puskás Aréna Magyarorszag Esztorszag baratsagos valogatott labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan jelenet játszódott le a Magyarország–Észtország felkészülési mérkőzésen 1-0-s hazai vezetésnél. A magyar válogatottnak tizenegyest ítélt a játékvezető, és pedig kő-papír-ollóval döntötték el, melyikük álljon a labda mögé. Utóbbi volt a szerencsés, de csak néhány pillanatig tekinthette magát annak, mert nem tudott élni a lehetőséggel, és kihagyta a büntetőt. A találkozót ugyan megnyerte a magyar válogatott, de Marco Rossit zavarta a két futballista játszadozása, mondván, tanítványai nem tartották magukat a megbeszéltekhez.

– Nem tetszett, hogy így döntötték el a srácok, ki vállalja el a tizenegyest. Okkal jelöltük ki az elsőszámú lövőt. Szoros mérkőzést játszottunk, 3-0-nál talán még meg is érteném, hogy ezt csinálták, de 1-0-nál felelőtlenség volt. Erről beszéltem is Dominikkal. Akár ki is egyenlíthetett volna utána az ellenfél, az nagyon feldühített volna, még akkor is, ha csak felkészülési mérkőzésről volt szó. Remélem, hogy ez a jövőben nem fordul újra elő

– fogalmazott az 1-0-ra végződött felkészülési meccs után tartott sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány. Az olasz szakember ezután rátért arra, mivel nem volt még elégedett. – Voltak jobb időszakaink a meccsen, amikor sikerült végrehajtani azt, amit elterveztünk, vagyis a széleken megtörni az ellenfél védelmét. De túl sok ki nem kényszerített egyéni hibát követtünk el. Az év első mérkőzésén mindig kicsit rozsdásak vagyunk, és azt is tudja mindenki, a hétfői mérkőzés lesz az, ami számít. Vagy futballozunk, vagy csak ívelgetjük előre a labdákat, utána pedig a szerencsére és Istenre bízzuk magunkat. Szerintem a magyar válogatottnak futballoznia kell. sajnos nincs a legjobb formában, a klubjában a közelmúltban kevés játékpercet kapott. El kell döntenünk, hogy hétfőn (a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőn – a szerk.) kezdőként vagy csereként vessük be, mert kilencven percet nem bír végigjátszani – vélekedett hozzátéve, hogy az észtek remek ellenfélnek bizonyultak a felkészülésre, támadóik olykor sok problémát okoztak a csapatunknak.

 

Szövetségi kapitányunk mérföldkőhöz érkezett csütörtök este, ötvenedszer irányította a magyar válogatottat. A jeles eseménnyel kollégája, Thomas Haberli is tisztában volt, a találkozó utáni sajtótájékoztatón gratulált is Marco Rossinak.

– Magyarország büszke lehet a csapatára, sokat lépett előre az elmúlt öt évben. Ma fantasztikus volt a hangulat, gyönyörű a stadion, jó volt itt felkészülési mérkőzést játszani. Annál többet nem kérhetünk, hogy ilyen környezetben játszhassunk – halmozta el dicsérettel válogatottunkat, a szurkolókat és a Puskás Arénát az észt válogatott szövetségi kapitánya, majd rátért a mérkőzés értékelésére. – Veszítettünk, emiatt csalódott vagyok. Az első harminc perc elteltével már nem játszottunk annyira bátran, mint a meccs elején. A szünet előtt hibáztunk, amiért aztán nagy árat fizettünk. Szerettük volna, ha jobban sikerül a felkészülésünk az Eb-selejtezőre, de túl sokat tartogattuk a labdát, ami nem fér bele. 

Borítókép: Marco Rossi a Magyarország–Észtország felkészülési mérkőzésen (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.