Szexuális zaklatással vádoltak meg egy kisfiút, mert rossz nemi névmást használt

Az ügyvéd szerint a helytelen nemi névmások használata nem sérti a törvényt – írja a 888.

Forrás: 888.hu2022. 05. 16. 9:16
null

Az ügyvéd szerint a helytelen nemi névmások használata nem sérti a törvényt – írja a 888.

Három wisconsini fiú ellen szexuális zaklatás miatt emelt vádat középiskolájuk, mert azzal vádolták őket, hogy helytelen nemi névmást használtak egy diáktársukra – számolt be a 888.

– Kaptam egy telefonhívást az általános iskola igazgatójától, amiben előre figyelmeztetett; tudatta velem, hogy kapni fogok egy e-mailt, amelyben szexuális zaklatással vádolják a fiamat – mondta Rosemary Rabidoux, az egyik vádlott anyja a Fox 11 Newsnak a múlt héten.

– Azonnal sokkot kaptam. Arra gondoltam, hogy szexuális zaklatás? Ez nemi erőszak, ez nem helyénvaló érintés, ez vérfertőzés – folytatta Rabidoux. „Mit tett a fiam?” De Rabidoux aggodalma nem igazolódott be. Ehelyett a 13 éves fiát, Bradent azzal vádolták, hogy helytelen névmással szólított meg egy másik diákot a Kiel Middle Schoolban.

[A vizsgálatot végző igazgató] azt mondta, hogy állítólag szexuális zaklatással vádolják, mert nem a megfelelő névmásokat használta

– mondta Rabidoux. „Azt hittem, hogy ez nem igaz. Azt gondoltam, hogy ez csak egy vicc – egyiknek semmi köze a másikhoz”.

Most a fia és két másik fiú ellen az iskolai tisztviselők vádat emeltek a törvénysértés miatt.

A szóban forgó incidens állítólag márciusban történt, amikor egy diák bejelentette, hogy a „they” és a „them” megjelölést részesíti előnyben, de Rabidoux szerint a fia csupán kiállt az egyik barátja mellett.

 

Braden egyik barátjára kiabált, hogy használja a megfelelő névmásokat, és trágár szavakkal illette, ez a barát pedig nagyon halk szavú, és valahogy csak úgy belesüppedt a székébe

– mondta Rabidoux. „Braden végül felállt, megvédte őt, és azt mondta: »Nem kell megfelelő névmásokat használnia, alkotmányos joga, hogy ne használja, nem kényszerítheted arra, hogy kimondjon dolgokat.«”

Az anya az ABC 2 Newsnak elmondta, hogy az új névmási preferencia is zavart okozott a fiának, ezért azt javasolta, hogy helyette csak a nevén szólítsa meg a diákot.

Ez többes szám. Ennek nincs értelme a számára. Mondtam neki, hogy szólítsa őt a nevén

– mondta Rabidoux.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.