2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

A jobboldali szövetség győzelmét jelzik a vasárnap tartott olasz parlamenti választáson az urnazárás után nyilvánosságra hozott, a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérések.

  • Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

 A Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI), Silvio Berlusconi Hajrá, Olaszország! pártja, valamint a Matteo Salvini vezette Liga alkotta jobboldali koalíció a szavazatok 41-45 százalékát szerezte meg, ami úgy tűnik, bőven elegendő lesz a kormányalakításhoz. Pártokra lebontva az FdI kapta a legtöbb szavazatot, 22-26 százalékot, ami a jobboldaliak közötti megállapodás szerint azt jelenti: Giorgia Meloni lehet a jobboldal miniszterelnök-jelöltje. A Liga 8,5-12,6 százalék, a Forza Italia 6-8 százalék között teljesített.

A második helyen az Enrico Letta volt miniszterelnök által vezetett baloldali koalíció végzett 25-29 százalékkal. Egy másik volt kormányfő, Matteo Renzi irányította Élő Itália és centrista szövetségese 6,5-8,5 százalékos eredményt ért el, míg a Giuseppe Conte korábbi miniszterelnök vezette Ötcsillagos Mozgalom 13,5-17,5 százalékot.

Az első eredmények legkorábban hétfőn reggel várhatók.

A választási részvétel aránya 65 százalék volt, ami jócskán elmarad a négy évvel ezelőtti 73 százaléktól. 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!