Átadták a Pál-völgyi-barlang megújult látogatóközpontját

Átadták a Pál-völgyi-barlang új látogatóközpontját kedden, a 254,5 millió forintos beruházáshoz 234,99 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást használtak fel – közölte a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága kedden az MTI-vel.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2022. 12. 07. 11:13
null
Budapest, 2022. december 6. Érdeklõdõ a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Pál-völgyi-barlang látogatóközpontjának avatásán Budapesten, a Szépvölgyi úton 2022. december 6-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A fejlesztésnek köszönhetően megújult a barlang fogadóhelye, és kialakítottak egy oktatótermet is a szakmai előadásoknak.

A Pál-völgyi-barlang a Szépvölgyi út mellett található, 31 kilométerével Magyarország leghosszabb barlangrendszere, amelyet évente 34-35 ezren látogatnak. 

 

Érdeklődők a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Pál-völgyi-barlang látogatóközpontjának avatásán Budapesten, a Szépvölgyi úton 2022. december 6-án.
(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A túrázók a kiépített, 500 méteres útvonalon cseppköveket, gömbszerű hévizes oldásformákat, csillogó kalcitkristályokat és ősi kagylólenyomatokat is megtekinthetnek – áll a közleményben.

Borítókép: érdeklődő a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Pál-völgyi-barlang látogatóközpontjának avatásán Budapesten, a Szépvölgyi úton 2022. december 6-án
(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.