A Barcelona ronthatja el a Manchester City örömét a BL-döntőben

Szombaton története legnagyobb sikerét érheti el a Manchester City, amely idén a Premier League-et és az FA-kupát már megnyerte, így ha az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-döntőben is diadalmaskodik, a triplázó klubok elit körébe nyer bebocsátást. De még ha ez sikerül, akkor is elronthatja a City-szurkolók örömét az FC Barcelona, amely nagy bejelentésre készül.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 17:58
775981944
FBL-ENG-FA CUP-MAN CITY-MAN UTD Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fantasztikus idényt fut a Manchester City, amely a BL-győzelemmel koronázhatja meg a teljesítményét, ráadásul az Inter elleni döntőben abszolút esélyesnek számít. Sajtóhírek szerint azonban van, ami még akkor is elronthatja majd a klub szurkolóinak a kedvét, ha összejön az áhított újabb aranyérem – idén már a harmadik a Premier League és az FA-kupa megnyerése után. És ebben az FC Barcelona játszhatja a főszerepet.

775981944
az utolsó meccsére készül a Manchester City játékosaként. Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis

A spanyol Mundo Deportivo értesülése szerint ugyanis a katalán klub a tárgyalások végső szakaszába lépett, és a BL-döntő után szeretné bejelenteni Ilkay Gündogan szerződtetését. A német válogatott középpályás Pep Guardiola egyik kedvenc játékosa, nem mellesleg a City egyik legjobbja az idényben, ám a szerződése lejár, és nagyon úgy tűnik, hogy a BL-döntő lesz az utolsó meccse a klub színeiben.

A 32 éves passzmester a manchesteriek meg nem énekelt hőse. A City idénybeli sikereit általában Guardiolának, De Bruynének és Haalandnak tulajdonítják, de Gündogan legalább olyan fontos sikerkovács.

– Láttam néhány tweetet, amelyben azon viccelődtek, hogy Gundo olyan, mint Zidane fénykorában az utóbbi hónapokban. Az biztos, hogy néha ragyogni kell, és ő ezt rendesen megteszi az utóbbi időben – nyilatkozta a City védője, Kyle Walker, akit a Daily Mail idézett.

Gündogan kétségkívül a City egyik legfontosabb játékosa, és májusban különösen elemében volt: a bajnokságban duplázott a Leeds és az Everton ellen, az FA-kupa döntőjét pedig az ő két gólja döntötte el a városi rivális Manchester United ellen.

– Annyira intelligens, okos és kompetitív, gond nélkül kezeli a nyomást. Ő az egyik legjobb játékos, akit valaha edzettem, igazi klasszis – méltatta Gündogant Guardiola is.

Gündogan 2016-ban a spanyol edző egyik első igazolása volt a City élén, Dortmundból lejáró szerződéssel, ingyen hozta el. Most úgy távozhat, ahogy érkezett: átigazolási díj nélkül. Gündogan eddig 303 meccsen 60 gólt és 40 gólpasszt könyvelt el a Cityben, és csapatkapitány lett, azaz a győzelem esetén ő emelheti a magasba a BL-trófeát.

Aztán irány Barcelona? 

Borítókép: Ilkay Gündogan az FA-kupa után a BL-serleget is a magasba emelheti a City csapatkapitányaként, aztán Barcelonába távozhat (Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.